Teknoloji

Araba devleri fişten çekilmiş yakıtlı ve dizel araçlara sahip! Togg dünya ikincisi olacak

2035’ten itibaren AB üye ülkelerinde satılacak tüm yeni otomobiller ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olması gerekecek. Söz konusu tarih itibarıyla dizel dahil içten yanmalı motorlu ve fuel-oil özellikli yeni otomobillerin satışı yapılamayacaktır.

Otomobil üreticileri de bu dönüşüme ayak uydurabilmek için hızla elektrikli otomobil modellerine yöneliyor. Özellikle bazı markalar otomobil pazarından daha fazla pay alabilmek için peş peşe yeni elektrikli araç modelleri için tarih veriyor. Otomobil markaları, yakın gelecekte tüm modellerini elektrikli araçlara dönüştüreceklerini ve artık içten yanmalı araç üretmeyeceklerini söylüyor.

VOLVO’DAN 6 YENİ ELEKTRİK

2030 yılında tüm model yelpazesini elektriklendireceğini açıklayan Volvo Cars, 2026 yılına kadar 6 yeni elektrikli araç üreteceğini duyurdu. Volvo, üç yeni SUV, iki yeni sedan ve bir lüks model üretecek. Volvo, Çinli otomobil devi Geely ile ortak platform ve teknolojiyi paylaşacak.

PEUFEOT’TAN 5 YENİ ELEKTRİK

2023 yılında Fransız otomobil devi Peugeot’nun ürün gamındaki her modeli elektrikli olacak. Peugeot, 2025 yılında tüm modellerinde tamamen elektrikli ürün seçeneği olacak ve 2030 yılına kadar Avrupa’da satılan tüm Peugeot modellerinin tamamen elektrikli olması planlanıyor.

Ayrıca Peugeot, önümüzdeki 2 yılda 5 yeni model tanıtacak.

TÜRK DOĞUM GÜNÜ ELEKTRİK CANAVARI TOGG

Türkiye’nin Car Togg’u ilk duyurulduğunda kimileri tarafından sadece elektrikli olduğu eleştirilirken, kimileri tarafından da hibrit veya hibrit olabileceği dile getirilmişti. Ancak Türkiye mevcut şartları değerlendirerek elektriklendirme kararı aldı. Yerli otomobil Togg, ABD’li otomobil üreticisi Tesla’nın ardından dünyanın tamamı elektrikli ikinci şirketi oldu.

Osman Simav, ‘ Togg, Türkiye’nin arabası tam zamanında geldi. Aslında 1-2 yıl önce olsaydı daha yeterli olurdu ama treni kaçırmadık. Dünyanın ikinci tam elektrikli otomobilini yapan şirketiz. Diğer firmaların tamamı içten yanmalı motor üretip daha sonra elektriğe geçiş yapan firmalardır. Seri üretime geçecek ilk şirket Elon Musk’ın Tesla şirketi olurken, Togg Türkiye’de ikinci olacak. Tip seçiminde ve pazarlama yönünde hata yapılmadığı takdirde Türkiye’nin arabasının çok başarılı olacağına inanıyorum.ifadesini kullandı.

“SİPARİŞLER 2023 YILINDA TESLİM EDİLECEK”

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, sipariş yöntemleriyle ilgili bilinmeyenlere açıklık getirdi, “Şubat ayında siparişleri açacağız ve ilk akıllı cihazlarımızı ilk çeyreğin sonunda kullanıcılarımızla buluşturmaya başlayacağız”dedi Karakaş, “Siparişleri 2023 yılı boyunca bireysel kullanıcılara öncelik vererek teslim edeceğiz”söz konusu.

KAMU KURUMLARINA 30 BİN TOGG SATIN ALINACAK

Öte yandan Togg için kamu alım garantisi devreye giriyor. 2035 yılına kadar 30 bin araç devlet kurumlarının kullanımında olacak. İlk alım bu yıl yapılacak.

Devlet Tedarik Ofisi, Togg’un kamu alımlarıyla ilgilenecek. Kamu ihale garantisinde takvimde netlik kazandı. İlk etapta Togg’un C segmenti SUV modeli devlet kurumlarının araç envanterinde yerini alacak.

Togg, bu yıl şirketlere 500 araba satacak. 2035 yılı sonuna kadar 9.500 adet C segmenti SUV araç filosuna katılacak. Togg ailesinin ikinci modeli sedandan 4.750 adet satın alınacak. Ticari modelin alınmasıyla birlikte bu sayı 30 bine ulaşacak.

TOGG NASIL ŞARJ EDİLİR?

Togg’un ihtiyaç duyacağı şarj istasyonları ülke genelinde yaygınlaştırılıyor. 2023 yılında ilk yerli ve milli elektrikli otomobil yollara çıktığında farklı şekillerde şarj edilmesi mümkün olacak.

Togg yoldayken, elektriğin olduğu her yerde güvenilir bir şekilde şarj edilebilir. Şarj için farklı seçenekler var.

Togg Akıllı Cihaz Mühendisi Eren Uyanık, Togg’u şarj etmenin yollarını anlattı. Uyanık, “İlk ve en basit yol şarj kablosu kullanmak. Bu sayede elektriğin olduğu her yerde aracınızı şarj edebilirsiniz. Bunun için şarj kablonuzu aracın bagajından çıkarıp fişe takmanız yeterli oluyor.” Önce sokete, sonra arabaya” dedi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu