Haber

AK Parti adayı Aziz Yeniay, Küçükçekmece’deki saldırıyı anlattı: ‘Seni vuracaklar’ dediler

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay, oy Görevi sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin katıldığı bir televizyon programında değerli açıklamalarda bulundu. Saldırıdan kısa süre önce yanına gelen biri Yeniay’a “Lütfen dikkat edin, sizi vuracaklar” dedi. Uyarıldığını duyurdu. Aziz Yeniay Saldırıdan 20 saniyelik bir farkla hayatta kaldıklarına atıfta bulunarak, “Kulüpten ayrılmak üzereyken, birisi bizi durdurdu ve bize bir şey sordu. Saldırıdan 20 saniyelik bir farkla hayatta kaldık.” Dedi. İfadelerini kullandı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Yeniay’ın 10 Şubat Cumartesi günü Kanarya İlçesi’ndeki bir derneği ziyareti sırasında beyaz bir araçla olay yerine gelen kişiler uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açtı. Saldırıda 32 yaşındaki kadın ağır yaralanırken, çevredeki bazı bina ve araçlara da kurşun isabet etti. Yeniay, seçim kampanyası sırasında düzenlenen silahlı baskında yaşananlarla ilgili CNN Türk’te dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SALDIRI ÖNCESİNDE BİR KİŞİ UYARIYOR

Yeniay, saldırıdan önce birisi tarafından uyarıldığını belirterek, “Önceki gün cenazede biri yanıma gelip ‘Seni öldürecekler, uzun namlulu silahlarla vuracaklar’ dedi. Tanıdığım, adını soyadını bildiğim biri. 20 yıldır tanıdığım bir isim. ‘Bu bilgiyi nereden aldınız’ dedim. Şöyle cevap verdi: “Bozkırler Cafe İSKİ’nin yanında. Orada 5 kişi yakın zamanda cezaevinden çıktı. Geçmişte çok güzel işler yaptın. Sokakta biri seni çok seviyor. Bana ulaş dedi. Aziz Belediye Başkanı. Falanca şirketteki falanca insanlar kendi aralarında. “Bir siyasetçiyle konuşurken 2 saat görüştüler. Oradaki falanca kişi oradakilerin konuşmasına şahit olmuş, seni vuracaklar” dedi.

Aziz Yeniay

“BANA ‘SENİ VURACAKLAR BAŞKANIM’ DEDİ”

Yeniay, açıklamasına şöyle devam etti: “Beni ısrarla bırakmadı ve ardından ‘Terör örgütlerinin satıcıları kullanılacak. Roketle bile saldırabilirler’ dedi.’ Ben de ‘Seni seviyorum ama biraz mantıklı olmalısın’ dedim. O da bana ‘Başkanım lütfen Kanarya İlçesine gitmeyin’ dedi. söz konusu.” dedi.

“DOĞRUYU SÖYLEYELİM, CİDİYE ALMADIK”

Saldırı günü seçim kampanyasına ilişkin bilgi veren Yeniay, şunları söyledi:

“Programlarımız birkaç gün önceden belirlenip duyuruluyor. Kendisine teşekkür ettim ama pek ciddiye almadım. İlgili kişiyi tekrar aradım. ‘İsim veriyorsunuz, siyasetçinin adını veriyorsunuz’ dedim. . 2 şirketten bahsediyorsunuz. Neden böyle bir ilişkiye girsinler? Ben bu insanları tanımıyorum. ‘Yapmayacağım.’ Bunun üzerine defalarca ‘Yalvarırım Başkanım’ dedi. Telefonu kapattım ama doğrusunu söylemek gerekirse yine ciddiye almadık. Ertesi gün saat 16.00 sıralarında tekrar telefona konuştuk. Kanarya’da Mardinlilerin oluşturduğu bir ilçe derneğinde sunum yapacağız. Konuşmamızı yaptık. Oturma yerimiz hemen kapının girişindeydi. Güvenlik açısından ciddiye almadık. “Düşündüğümüzde, zayıf bir yerde oturuyoruz. İçerideki konuşmam bitti, artık gidiyorum. O sırada dikkatimizi çeken bir şey oldu. Programım bittiğinde içerideki 2-3 kişi dışarı çıktı.”

“20 SANİYE FARKLA KURTARILDIK”

“Çıkacağız dediğim için önce o arkadaşlar güvenliği sağlamak için dışarı çıkıyor, sonra biz çıkıyoruz.” Yeniay, “Giderken birisi ‘Bir dakika bekleyin’ dedi, biz de ayrılmadık. Görevliler uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş etmeye başladı. Tam çıkmak üzereyken birisi onları durdurdu ve bize sordu. 20 saniye farkla hemen çıkacaktık. Polisler dışarı çıkmasaydı bize ateş etmeye başladılar. “Onlar da sokağa girecekti. Toplantıyı sonlandırıyorum dediğimde 2-3 kişi çıktı dedim, tabii ki kimlikleri belli oldu.” dedi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

“Ertesi gün pek çok tuhaf şey oldu.” Yeniay, şöyle konuştu: “Bir arkadaşımız vurulan kızımızın yanına giderek ilk müdahaleyi yaptı. Tabii yangının nerede çıktığını bilmiyoruz, bekliyoruz. Dernek başkanı çıkıp çok rahat girdi. dedi. , ‘Bu bize karşı bir şey değil. Adli bir saldırıdır, ‘Endişelenecek bir şey yok.’ Biz bölgeyi terk etmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu siyasi bir şey değil. Henüz devlet olay yerine gelmemişti, savcı da gelmemişti. Bunun suç olduğunu nereden biliyordunuz?” sorun? Bu açıklamayı yapanlar; Devlet ve polis bilmiyordu.” ‘Bu bilgiyi nereden öğreniyorsun, bu bilgiyi sana kim veriyor? Amacın ne?’ Sorusunu sorduk, sizin aracılığınızla bir kez daha soruyorum: ‘Ne yapmak istiyorsunuz, nereye yönlendirmek istiyorsunuz, şaşırtmak mı istiyorsunuz?'”

“İMAMOĞLU’NA ‘SİZ HENÜZ BENİM Öfkeli Halime Ulaşamadınız’ Dedim”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun saldırı sonrasındaki açıklamalarına değinen Yeniay, “Saldırı kolaysa kimin yaptığını açıklamaları lazım. İlçe Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza ‘Bizi aydınlatın’ diyorum. Telefonda çok net sordum. Ben de herkesin haddini bilmesini istedim. Ben tedirgindim ama beyefendi çok rahatladı, ‘Biz medeni insanlarız’ dedi. Ben de kendisine ‘Ben hala sakinim, sen henüz benim sınırlı halime rastlamadın’ dedim. Tavsiye etmem.” dedi.

“SONRADAN BENİ UYARIYOR OLAN KİŞİ BENİ ARADI VE YARDIM İSTEDİ”

Yeniay, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim, savcılığın ve polisin kanaati bunun bize yönelik bir terör saldırısı olduğu yönünde. Aynı kişi bugün beni telefonla arayarak ‘Ülkeyi terk etmem gerekiyor.’ dedi. beni ortadan kaldıracak.’ ‘Bana yardım et’ dedi. dedi. O da şüphe ediyor olabilir.”

NE OLDU?

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay 10 Şubat Cumartesi günü Kanarya İlçesi’ndeki bir derneği ziyaret eden beyaz araçla olay yerine gelen kişiler, uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açtı. Saldırıda EGD (32) ağır yaralanırken, çevredeki bazı bina ve araçlara da kurşun isabet etti. Başından yaralanan EGD, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılırken, polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin kimliğini tespit etmek için oluşturulan 150 kişilik ekip, çevredeki kamera kayıtlarını inceleyerek, olay yerinde yapılan çalışmalarda 14 adet 7,62 milimetre uzun namlulu silah kovanı, 3 adet 9 mm kovan bulunurken, 5 araç ve 5 araç olduğu belirlendi. 1 vatandaşa kurşun isabet etti.

Soruşturma kapsamında suça sürüklenen 4’ü çocuk 26 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 4’ü çocuk 26 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay ve olay yerindeki 3 polis memuru ifade vererek şüphelilerden şikayetçi oldu. Hakimlik, suça sürüklenen 3 çocuğun tutuklanmasına, 1 şüpheli çocuk çocuğun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Savcılıkta ifadeleri alınan diğer 17 şüpheli ise Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilirken, 5 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Kaynak: Haberler.com Haber Merkezi / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu