Haber

Alman otomobil tedarikçisi Çin’de yeni elektrikli hareketlilik tesisi kuruyor

Alman otomobil tedarikçisi ZF Friedrichshafen AG, Salı günü Çin’de yeni bir elektrikli mobilite fabrikasının temellerini attı.

Çin’in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin merkezi olan Shenyang’da kurulacak olan fabrika, öncelikle elektrikli dingil tahrik üniteleri üretecek. Fabrikanın ilk faz faaliyetleri 2025 yılında başlayacak.

Şirket, elektromobilite gibi gelecekteki trendler söz konusu olduğunda Çin öne çıktığı için Çin’deki varlığını genişletmeye çalıştığını duyurdu.

SES (İngilizce): STEPHAN VON SCHUCKMANN, ZF Grubu Yönetim Konseyi Üyesi

E-mobilitede en hızlı büyüyen pazar olarak Çin, bizim için e-mobilitede en yüksek büyümeyi sunuyor. Çin’deki e-mobilite gelişimine baktığımızda, 2025 ve 2026 yılına kadar yeni elektrikli araçların yüzde 50’den fazlasının ulaşacağı bir kırılma noktası görüyoruz. Bu, dünyanın geri kalanında eşi benzeri görülmemiş bir durum. Bu gelişmenin peşindeyiz. Bu nedenle, bu pazardaki güçlü gelişmenin getirdiği pazar talebini karşılamak için hem Çin içinde hem de Çin dışında her türlü yatırımı yapacağız. Çabamız ve motivasyonumuz, bu pazar gelişimi için bölge dışında, özellikle de Shenyang dışında ürünler tedarik etmektir.”

Alman otomobil tedarikçisi, 2022’de Çin’in Jinan, Rizhao, Şanghay, Hangzhou, Zhangjiagang ve Guangzhou dahil olmak üzere altı bölgesinde yeni üretim tesisleri ve geliştirme projeleri başlattı.

Şirketin Çin’deki satışları geçen mali yılda bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 7,7 milyar avroya (8,38 milyar ABD doları) ulaştı.

xinhua HaberlerAjans muhabirleri Çin, Shenyang’dan bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu