Ekonomi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz küresel altyapı açığının kapatılması çağrısında bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, uluslararası kurumları ve ülkeleri küresel altyapı açığının kapatılmasında aktif olmaya davet etti.

Scholz, 18. G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen “Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı (PGII) ve Ekonomik Koridor” oturumunda yaptığı konuşmada, “Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı (PGII)” (PGII) projesini başlattıklarını hatırlattı. Geçtiğimiz yıl küresel altyapı eksikliğini gidermek amacıyla faaliyetlerini belirledi.

Uluslararası kurum ve ülkelere, küresel altyapı açığının kapatılması konusunda aktif olmaları çağrısında bulunan Scholz, “Bu tür şeylerin (küresel altyapı açığının kapatılması) gerçekleşmesi için bizim de aktif olmamız gerekiyor.” söz konusu.

Dünya Bankası gibi altyapı finansmanı sağlayan kurumların başarılı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Scholz, Almanya’nın Dünya Bankası’na 305 milyon euroluk ek hibrit sermaye desteği sağlayacağını belirtti.

Almanya’nın G20 dönemi başkanlığı sırasında “Afrika ile Kompakt” girişimini başlattığını hatırlatan Scholz, “Afrika ile çalışmaya çalıştık. ‘Afrika ile Kompakt’ ile kasım ayında Berlin’de Afrika ülkeleriyle bir araya geleceğiz. Burada, Afrika’da altyapıyı birlikte oluşturacağız ve ekonomileri birlikte büyüteceğiz.” Temelini atacağız.” ifadesini kullandı.

dogansehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu