Haber

Çevre Bakanı Özhaseki’den İstanbul Deprem Uyarısı: “Zaman Dar”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özhaseki, ‘Kimseyi rahatsız etmek istemiyoruz ama süre kısa’ ifadelerini kullandı.

İstanbul’da yaşanabilecek olası deprem öncesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den ‘uyarı’ açıklaması geldi.

CNN Türk’e konuşanözhaseki, “Elbette kimseyi üzmek istemiyoruz. Ama Marmara’daki süresi dolmuş fay kırıkları aktif halde bizleri bekliyor. 10 saniyede mi olur 10 yıl sonra mı bilemeyiz. Ama zaman tükeniyorsöz konusu.

özhaseki, İstanbul’da yaklaşık 6 milyon bağımsız birim var. 600.000 tanesi çok riskli görünüyor. Rezerv alanlarından oluşan bir grupta öncelikle riskli alanları hareket ettireceğiz. Hep birlikte seferber olacağız’ifadesini kullandı.

Fay hatları üzerine veya dere yataklarına veya sıvılaşmanın olduğu yerlere ev yapılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

‘Yüksek binalar eskisi gibi olmayacak. Bunlara dikkat eden Cumhurbaşkanımız ‘Zemin artı 4’ü geçmeyin’ diyor. Arkaya doğru toprak + 2 bile olabilir’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu