Haber

CHP’li Nazlıaka: Kayıp çocuklarımızın akıbetini açıklayın

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremin ardından kayıp çocukların çoğunun hastanelerde tedavi altına alındığını varsaydıklarını söyledi. Varsaymak ne demek? Ne utanmazlık. Sorumluluğunuzu alın” dedi. ve kayıp çocuklarımızın akıbetini birer birer açıklayın.” söz konusu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, kadınların belediyelerde seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 93. yılı münasebetiyle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka, Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının kazandırılması için ilk adımın 3 Nisan 1930’da Belediye Kanunu’nun kabul edilmesiyle başladığını belirterek, “Ardından 1933’te ihtiyarlar ve muhtarlar köy meclislerinde, 1934’te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçme ve seçilme hakkıyla birlikte cumhuriyet devlet haline geldi.”Büyük Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

‘MİLLETİZ, ÇOK GÜCÜYÜZ’ HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasına ilişkin Nazlıaka, “Terör örgütü Hizbullah’ın siyasi uzantısı HÜDA PAR ile Refah Partisi’ni devrettik. Kadın düşmanı zihniyetiyle övünen Cumhur İttifakı’na.Böylece AK Parti’nin yıllardır ‘fotoğraf’ süsü vererek saklamaya çalıştığı gerçek zihniyet böylece ortaya çıkmıştır.Korktuğumuzu sanmasınlar ve haklarımızı gasp etmeye çalışırken sindiler. Aksine daha da birlik olduk, örgütlendik. Karşılarına çıkan kadınlar sadece ülkenin yarısını oluşturan kadınlar değildi. Haktan, hukuktan, adaletten yana olan erkeklerdi. ve bu ülkede eşitlik de bizden yana. Geleceği çalınmasın diyerek sandık başına gidecek gençler de bizimle. Biz Milletiz, Biz Millet İttifakıyız, Biz Çok Güçlüyüz.”

CHP’li Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararına sessiz kalan ve 6284’e yönelik saldırı altında ses çıkarmayanlardan bir kısmının kadın olduğunu söyledi. Bunun bir sorun olmadığını ve bunların her toplumda olabilecek şeyler olduğunu söyleyen de bir kadındı. Üstelik bu kişi kadınlardan da sorumlu bir bakan. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da deprem sonrası kaybolan çocukların çoğunun hastanelerde tedavi altına alındığını varsaydıklarını söyledi. varsaymak ne demek? Ne utanmazlık. Daha sonra depremden 54 gün sonra kayıp bir bebeğin ailesine teslim edilmesini bir başarı meseline benzetmeye çalıştı. 54 gündür neredesin? Ne rezalet. Hala kayıp çocuklarını arayan aileler varken kameralar önündeki performansınızı alkışlamamızı mı bekliyorsunuz? Sorumluluğunuzu yerine getirin ve kayıp çocuklarımızın akıbetini tek tek açıklayın” dedi.

buca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu