Ekonomi

DAE, 2024’te teslim edilmesi gereken Boeing uçaklarının yalnızca yarısını alacak

Dünyanın en büyük 10 uçak kiralayıcısı arasında yer alan Dubai Aerospace Enterprise (DAE) Capital, DAE’nin CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre bu yıl Boeing’in söz verdiği uçak sayısının yaklaşık yarısını teslim alacak. Sahip olduğu, yönettiği ya da sipariş ettiği 500 uçaktan oluşan bir filoya sahip olan kiralayıcı, ilk çeyrekte sadece bir uçak teslim alırken ikinci çeyrekte dört uçak daha teslim edilmesini bekliyor.

Bir analist görüşmesi sırasında DAE CEO’su Firoz Tarapore, Boeing’den devam eden gecikmelerle ilgili endişelerini dile getirdi. Tarapore, “Bugünlerde Boeing’den güvenilir bir şekilde bekleyebileceğimiz tek şey, uçağın aksine teslimat gecikmesi bildirimidir, bu nedenle hareketlerini bir araya getirmelerini umuyoruz” dedi.

Bu gelişme, Boeing tarafından verilen orijinal teslimat taahhütlerinden önemli bir azalma olarak karşımıza çıkıyor. Gecikmelerin kesin nedenleri veya başlangıçta vaat edilen toplam uçak sayısı açıklanmadı. Bu eksikliğin DAE’nin operasyonları veya mali durumu üzerindeki etkisi henüz görülmedi.

DAE’nin deneyimi, Boeing gibi üreticilerin teslimat programlarını karşılamakta zorlandığı havacılık ve uzay endüstrisindeki daha geniş zorlukları yansıtmaktadır. Bu durum, uçak kiralayanların ve havayolu şirketlerinin yeni uçak alımındaki gecikmeler nedeniyle karşılaştıkları potansiyel aksaklıkların altını çiziyor.

New York Borsası’nda NYSE:BA kısaltmasıyla işlem gören Boeing, raporlama sırasında DAE’ye teslimat gecikmelerine ilişkin kamuya açık bir yorumda bulunmadı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu