Haber

Erdoğan’ın “Artık Mülakat Yok” Sözlerine İmamoğlu’ndan Yanıt: “21 Yılda Kaç Milyon Hak Yediniz? 21 Yıl Sonra Aklınıza Geldi mi?”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Giresun’da düzenlenen Halk Toplantısı’nda vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadine ‘Mülakatları kaldıracağız’ dedi, Cumhurbaşkanı da ‘Artık görüşme yok’ dedi. ‘Söyle’ tepkisini gösterdi.

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile “Giresun Halk Buluşması”na katıldı. Dilek İmamoğlu’nun eşlik ettiği Ekrem İmamoğlu, otobüste Giresunlulara seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sözü ‘Röportajı iptal edeceğiz’ Sözlerini eleştiren İmamoğlu’nun konuşması şöyle:

“806 BİN OY FARKLI BİR DEMOKRASİ TOKATLANDI: Giresun, oğlun geldi ve seni selamlıyor. Güzel yurdumun güzel insanları Giresun’umuza selam olsun. Giresun’un kalesine, Giresun’un fındığına, Giresun’un güzel insanlarına, hanımlarına, beylerine, sevgili gençlerine ve çocuklarına selam olsun. Bugün burada olmak benim için büyük bir zevk. Giresun’a hep iyi sonuç veren şeyler için geldim. Hatırlarsınız bayram kutlamaya gelmiştik ama aynı zamanda ben de konuşmaya gelmiştim. Çünkü 16 milyon İstanbullu’nun en demokratik haklarının gasp edildiği bir seçimin ardından kutlamak, konuşmak ve desteğinizi almak için geldim. O gün dünyanın en mutlu insanı oldum çünkü bütün Giresunlular beni kucakladı ve ‘ne mutlu bana’ dedim. Açık ve net bir şekilde ‘Ülkemden, milletimden, 86 milyon insanımdan, 16 milyon insanımdan elbette utanmayacağım’ dedim. Beni seven Karadeniz ve Giresun halkından utanmayacağım. Çok çalışacağım.’ İşte o zaman size selam verdik ve ardından İstanbul’da bir demokrasi zaferi kazandık. 13 bin oyu beğenmeyen, şimdi bu ülkeyi kendisinin yönettiğini zanneden akıl, 806 bin oy farkla demokrasinin tokatını yedi.

O SESSİZ SÖZÜ SÖYLEYEN KİŞİYE SÖZÜNÜ İADE ETTİM: Sonra güzel şehrimi tekrar ziyarete geldim. Burada Piraziz, Tirebolu ve Eynes belediyeleri ile iş birliği yaptık. Çalışkan başkanlarımla keyifli projeler hazırlamıştık. Bunları burada hizmete sokmak için Giresun’a geldiğimde sözde bir sözle 2,5 yıldan fazla rekor bir süre ile beni mahkûm etmeye çalışan bir mahkeme kararı çıkardılar. Ancak o terbiyesiz açıklamayı yapan kişiye sözünü geri vermiştim. Ama seninle tekrar konuşmak için buradayım. Cuma günüydü camiden çıktık yine bu meydanda sizlerle konuştum ve bugün buradayım. Bugün farklı bir gün. Dün bol yağışla Giresun’daydı, bugün bahar güzel yüzünü gösterdi. Bahar beni karşıladı. Aranızda olup adaleti, hukuku, Giresun’u, bu şehrin fındığını, gençlerini, bu şehrin güzel insanlarını konuşmaya geldim. , 14 Mayıs’a giden bu yolculukta.

21 YILDA KAÇ MİLYON YASASIZ KİŞİ YAPTINIZ: Hak, hukuk ve adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Hukuku tesis etmeden ülkemin insanlarına vereceğiniz hiçbir söz geçerli olmayacaktır. Hak, hukuk ve adalet denilince vicdan denilince, fazilet denilince, devlet ahlakı ve devlet adamı duruşu denilince akla gelen kıymetli isim Kılıçdaroğlu’nun 13. Başkanımızın selamlarını getiriyorum. Değerli hemşerilerim, geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında ‘Artık görüşme yok’ demişti. 21 yılda kaç milyon kişi hukuksuz iş yaptın? Kaç milyon insan yedin? 21 yıl sonra ‘Artık röportaj yok’ demeyi düşündünüz mü? Şimdi 21 yıl idare ettiniz, ‘Efendim mülakat yok’ diyorsunuz. Şimdi ‘İstanbul’daki deprem meselesini 5 yılda çözeceğiz’ diyorsunuz, ardından 21 yıl iktidarda kaldınız. 21 yıl bu ülkeyi yönettiler. Şimdi size gelecekler ‘Fındık sorununu çözeceğiz’ diyecekler. Sanırım yüzbinlerce Giresunlu buna güler. Söylediklerine inanmayın. Ama size söz veriyoruz Cumhurbaşkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız da konuşuyor, ‘Tek bir vatandaşın bile hakkını gasp etmeyeceğiz kardeşim. Devletin her kademesinde liyakati destekleyeceğiz, liyakate önem vereceğiz.’

ONLARA ‘EVİNİZE GİDİN VE BAYILDINIZ’ DİYECEĞİZ: Ülkemin evlatlarıyla bu ülkeyi yöneteceğiz. Siyasi kesimin çocukları yerine bir avuç insanla, eşle, dostla, akrabayla, damadıyla, kızıyla, geliniyle, ailesiyle, akrabalarıyla ülkeyi yönetme dönemini bitireceğiz. Ülkemiz. Onlara ‘Evinize gidin, güle güle’ diyeceğiz. Bakın artık gençlerimiz bu topraklarda hayal kurmuyor. Yolda giderken Giresun’un bazı demografik yapısına ve istatistiklerine baktığımda canımı sıkan bir şey gözüme çarptı ve vallahi içim parçalandı. İşte bu kadar: Giresun’un kişi başına düşen geliri Türkiye ortalamasının neredeyse yarısı kadar. Ama Allah aşkına, bu nezaket nerede? Bu memleketin, Giresun’un fındığı bile bu şehre yeter biliyor musunuz? Ama sen tarlada vatandaşın ürününü bedava alırsan, yüzlerce yıllık vatandaşın ürününü pazarlıkla iade edersen, açıkçası bu şehir fakir kalır. Bu şehrin her katma değerini yücelteceğiz. Fındığı yücelteceğiz, tarımı yücelteceğiz, turizmi yücelteceğiz, her şeyi yücelteceğiz. 13. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 4 dolara sadece bu şehrin tarlasından fındığı almayacağız. 4 dolara aldığımız gibi fındığın bu kentte insanımızın katma değeri yüksek eserlere dönüşmesine katkı sağlayacağız. Dünyada fındık denilince akla Giresun gelir, Ordu gelir. O yüzden o maliyetleri ve ortak çalışmalarımızı hep birlikte yükseltmeliyiz. Bunların ne yazık ki şehirlerimizde halkımızı kandırdığı dönemi hep birlikte bitireceğiz.

İNSANIMIZI YOKSULLUK DEĞİL, ZENGİN ETMEYE GELİYORUZ: Bakın bu kardeşiniz 4 yıldır İstanbul’da çalışıyor. İstanbul’daki Giresunlu hemşerilerime ve akrabalarıma sorun. Allah şahittir ki biz Allah’ın kulunu diğerinden ayırmadık. Hizmetimizi eşit hale getirdik. Ekonominin zor günlerinde, burslardan desteklere kadar çocuklarımıza, kadınlarımıza, erkeklerimize ve gençlerimize sahip çıktık. Ne dediler? ‘Bunlar gelince yardımı kesecekler’ dediler. İki katına çıkardık. Ama diyoruz ki, ülkemin insanı muhtaçsa, yoksulluğu varsa mutlaka gidereceğiz. Halkımızı yoksulluğa mahkûm etmeye değil, güçlü kılmaya geldik. Üretmeye geldik, üretmeye geldik. Bak, seninle konuşuyorum. Sizlere bu coğrafyada bu coğrafyada büyümüş, liseyi burada okumuş, sonra üniversiteye gitmiş ağabeyiniz, dostunuz, yol arkadaşınız olarak konuşuyorum. Hiçbirinizi aldatmayacağız. Ancak biz size sınavda değil işin başında kredi vereceğiz. Ülkemizin prestijini yükselteceğiz. Gençlerimizi üretken ve yaratıcı olmaları için özgür bırakacağız. Gençlerimizin sesinin kısıldığı bir Türkiye değil, gençlerimizin sesinin gür çıktığı bir Türkiye yaratacağız. Ama gücün ne olduğunu biliyor musun? Bir avuç insanın değil, 86 milyonluk milletimizin gücüdür.

MİLLET SEÇİLDİĞİ İÇİN BURADAYIZ VE PARTİZMİ YOK ETECEĞİZ: Gençlere çok önem veriyoruz. Bu ülkenin teminatı olan sevgili gençler, siz oyunu ilk kez kullanacak olan değerli gençlerimiz kesinlikle ve kesinlikle oy verin. Muhtemelen hayatınızın ve geleceğinizin garantisini alacağınız bu süreçte gerçek bir karar vereceksiniz. İşte öyle bir zaman geliyor ki gençlerimiz, bunun bir revizyon dönemi olduğunu, bu dönemin hak, hukuk ve adalet dönemi olduğunu, bir kişinin değil milletin söylediğinin devlet gücünün değil milletin söylediği olduğunu gösterdiği bir zaman geliyor. , ancak devletin vatandaşa olan şefkat anlayışı ve hoş duyguları. Öyle bir zaman gelir ki devlet başkanı çocuklara, gençlere, büyüklere, hanımefendilere, beylere bakmaz, Atatürk’ün gözlerinin içine bakarak onu dinler. Somurtkan, somurtkan, gülen, küfretmeyen bak, Cumhuriyet nedir bilir misin? Cumhuriyet, bu devleti yönetenlerin vatandaşlar karşısında haddini bildiği bir yönetimdir. Cumhuriyet böyle bir sistemdir. Yani yönetici vatandaş karşısındaki yerini bilmeyecek ama yönetici vatandaş karşısındaki yerini bilecek. Halk seçtiği için buradayız ve partizanlığı yok edeceğiz.

25 YILDIR YÖNETTİĞİ ŞEHRİ BİR FUNÇ İNSANDAN RAYLIYORUZ YA DA MALLARINA DESTEK OLUYORUZ: Efendim, bir iş bulacak mısınız, gidin o partiye katılın. O dönem bizim devletimizde bitecek. O parti belediyesi, bu parti belediyesi bitecek. Giresun Belediyesi seçimi kazandı. Bir hemşerimiz AK Parti’den aday oldu ve kazandı, şimdi onunla çalışacağız. Onunla uyum içinde çalışacağız. 25 yıl yönettiği şehri kendi malı zanneden devlet başkanından, bir avuç insandan aldık ya da malını aldık. Bizimle konuşamıyor bile. Neden? Ekrem İmamoğlu CHP’li, Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı’nın belediye başkanı. Allah aşkına ne bu devlet senin ne de bu şehir senin. Yahu, İstanbul’da yani Türkiye’de 785 bin kilometre uzunluğundaki Giresun’da 86 milyon kişinin malıdır. Bu memleketin güzel evlatları, bu toprağın her karışı memleketin güzel evlatlarınındır. Bu yüzden bizimle görüşemeyenler, partizanlığını dibine kadar yaşayanlar, buna son vereceğiz. Allah aşkına, devletin partisi olur mu? Ülkenin bir partisi mi? Bir belediye başkanı seçildikten sonra rozetini çıkarır ve halkına hizmet eder. Gidiyorlar, o parti projesi, bu parti projesi. Ben de İstanbul’da 300 günde 300 proje açıyoruz diyorum. İstanbul’daki arkadaşlarımla birlikte hayata geçirdiğim tüm projeler milletin projesi çünkü biz milletin parasıyla yapıyoruz. İşte bu partizanlığı ortadan kaldıracağız. Söz veriyoruz, partizanlığın tasfiyesinde belediyelerle, ülkenin her kurumuyla işbirliği içinde çok çalışacağız, adaletli olacağız. Bu adaleti sağlarken 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi Millet İttifakı masasına bizleri dahil ederken masayı sağlamlaştırdık. Bir yandan eski İstanbul’un Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, eski İstanbul’un Belediye Başkanı’nı davet ettik. Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın selamlarını getiriyorum, liderimiz Mansur Yavaş’a da yer verdik.

BORSADA KİŞİ BAŞINA MİLLİ GELİRİ İKİYE KATLAYACAĞIZ: Milletimizin kalkınmasına katkıda bulunacağız. Yoksulluğu bitireceğiz. Bakın bu ülkenin döviz cinsinden kişi başına düşen gelirini göreceksiniz, 5 yılda ikiye katlayacağız. Bu ülkenin kendi malı, mülkü, üretimi kendisine yeter, yeter ki dağıtın, adaletli olun, bu millete dağıtın, 86 milyon insana dağıtın. Bu memleketin doğusu, kuzeyi, güneyi, batısı birbirine eşit olsun. Memleketimin her insanı güzel ve müreffeh bir ortamda yaşasın. Bunu yapacağız değerli hemşehrilerim. Bakın Ramazan ayındayız, Ramazanınız mübarek olsun. Beni dinlemeye gelen hanımlara bir soru soracağım. Tatil geliyor, özellikle hanımlar her anne ne ister? Gidip çocuklarıma hak ettikleri gibi bir ziyafet ısmarlayayım. Bayram alışverişini gönül rahatlığıyla yapabilecek misiniz? Bakın ne yazık ki insanımıza tatili hatta tatili yaşama hayali kurdurdular maalesef hayal sadece hayal kurmaktan ibaret. Ama size sözüm bayramları bayram gibi yaşatacağız. Buradan 13. Cumhurbaşkanımızın hoş vaadi ve bağlılığıyla bizleri takip eden büyüklerim, kardeşlerim var. Sözümü emeklilere tekrarlamak istiyorum. Bir sonraki bayram bunları veremeyecek ama bizim hükümetimizde Cumhurbaşkanımızın taahhüdü olarak bayram ikramiyesini 15 bin lira olarak vereceğiz.

ALTI TABLO, ULUSAL İTTİFAK ARTIK DAHA GÜÇLÜ: Şimdi güzel şehrimin güzel insanlarıyla sözleşme yapmak zorundayız. Bir; çok çalışmalıyız Ama çok çalışmalıyız. Nereden biliyorsunuz? Önümüzdeki 30 küsur günü o kadar çok çalışarak geçirmeliyiz ki herkesle konuşmak zorundayız. Nasıl konuşmalıyız? Gülümseyerek konuşun, açık konuşun. Dertlerini dinle, benim gibi düşünmüyor diye kimseye kızma, sarıl ona, hatta sarıl. Çünkü onlar için de seçimi kazanacağız. O partiye oy verenler arasından seçimi kazanacağız, onları huzura kavuşturacağız. Öyleyse bizi dinleyin ve taahhütlerimizden bahsedin. Bana masanın ne kadar güçlü olduğunu söyle. ‘Bir de ciğerimiz Ekrem orada’ deyin. Bakın Millet İttifakı’nın gücünü en iyi ben bilirim. Neden biliyor musun? Hatırla 2019. O bu ittifakın kurulmasında büyük emek vermiş, demokrasinin inşası için büyük emek vermiş, Genel Liderim İYİ Parti’nin çok değerli genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile sizlere selamlarını iletmiştim. İstanbullu Meral Akşener Hanım ile tanıştığında işte 2019. O seçimin nasıl kazanıldığını yaşadım. Artık bu gücü daha da büyüttüğümüze göre, Altılı Masa daha da güçlü. Millet İttifakı daha da güçlü. Ayrıca bize gücümüzden bahset, çıktığımız alanlarda dolaşıyoruz. Ülkenin farklı yerlerine gitmek beni çok üzüyor. Böylesine kalabalık hemşehrilerim, özellikle kalabalıklar içinde beni karşıladıklarında çatırdayıp patlıyorlar. Yemin ederim, bir şey söyleyebilir miyim? Çatla ve patla kardeşim. Kır ve patlat, hiç değerli değil.

HESABINIZDA EN ÇOK ZİYARET EDİLEN İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI KİM? EY VALLAH O BENİM 10 DOSYAMDIR: Şimdi ‘Ekrem İmamoğlu oraya gidiyor, buraya gidiyor’ diyorlar. İstanbul’da işimi ihmal etmiyorum. Vallahi her hafta 10 açılış yapıyoruz. Sana bunu söylememe izin ver. Sizce son 30 yılda İstanbul’un en çok seyahat eden belediye başkanı kim? Yemin ederim o benden 10 kat fazla. İstanbul’da hiç durmadı. Muhtemelen o güne kadar hiç gitmemişti, her şehri gezmek bu fırsat dedi. Benim gibi insanlar konuşmaya gitmediler. Demokrasinin bu zaferini kazanmak için sizlerle buluşuyoruz. 14 Mayıs seçimlerini kazanmak için hak, hukuk, adalet ve demokrasi için bu ittifak için çalışmaya hazır mısınız? Çok çalışacağız, karar verdik. Birleşeceğiz, birliğin gücünü göstereceğiz, ayrılık yok. Bakın, burada birileri yoldan çıkmış olabilir. Oradan oraya kaymış olabilir. Bizi ilgilendirmez. Asla ayrılmayacağız, oyunuzu istiyoruz, oyumuzun yeri belli. Birçok millet oy kullanabilsin diye hep birlikte sandığa gitmeye hazır mıyız? Sandıkta görev almak için bir oy bile kaybetmeyecek her oyu savunmaya hazır mıyız? ‘Fındık dalında kayıp/ Tayyip bekleme bizi/ Ekrem şehrime geldi, çok sevinme.’ O zaman bizi bekleyin Anadolu her zaman irfan yoludur Başkan Kılıçdaroğlu. İstanbul sözleşmeyi yaşatıyor çömlekçi kabuğunu kırdı bir araya geldik kardeş olduk gelen geliyor. Son bir tane daha var, onu birlikte okuyacağız ve gideceğim. 14 Mayıs seçimlerinde demokrasi kazansın, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsun, 15 Mayıs’ta ülkeme ve sevgili hemşerilerime çok güzel bir güneş doğsun. Her şey çok keyifli olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu