Haber

Fenerbahçe, Zimbru maçını kazanarak ülke skoruna katkıda bulunmak istiyor

Fenerbahçe Teknik Müdürü İsmail Kartal, yarın UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Tipi rövanş maçında Moldova temsilcisi Zimbru ile oynadıkları maçı kazanarak ülke skoruna katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Başkent Kişinev’deki Zimbru Stadyumu’nda yarın saat 20.30’da başlayacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına teknik direktör İsmail Kartal’ın yanı sıra genç orta saha oyuncusu İsmail Yüksek katıldı.

İstanbul’daki maçı 5-0 kazandıklarını hatırlatan Kartal, “İlk maçta iyi oyunla güzel bir sonuç aldık. Futbolda sonucun garantisi yok tabi ki. En iyi şekilde hazırlandık aynı ciddiyetle, rakibimize saygıyla. Yarınki maç güzel futbol ve mücadele ile oynanacak. Kazanmak istiyoruz. Ülke skoruna katkı sağlamak adına Fenerbahçe’ye yakışır bir oyun ortaya koymak istiyoruz.” dedi.

İlk maça göre rotasyona gideceğini belirten Kartal, “Djiku ilk maçta sakatlığı var. Onu takıma almayarak riske atmadık. Rotasyonlu bazı oyuncuları dinlendirerek diğer oyuncularla beraber geldik. onlara yarın durumlarını görme şansı verecek.” ifadelerini kullandı.

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü, hedeflerinin 3 kulvarda şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Önemli bir takımımız var. Takımın kalitesini ve derinliğini artırdığımız için 3 kulvarda da yarışabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye’de birinci önceliğimiz şampiyon olmak. Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Biz de istiyoruz.” Türkiye Kupası’nı kazanmak için Avrupa kupalarında yaşamak ve hayallerimizi yaşatmak istiyoruz” dedi. Bunu oyuncularımızla sürekli konuşuyoruz. İyi bir enerjimiz var. Bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz, ‘Neden olmasın?’ Gerçekleşmesi için çok çalışıyoruz. İnşallah bu bahiste de başarılı oluruz.”

Transfer gündeminde olduğu iddia edilen Cengiz Ünder ve Hırvat kaleci Dominik Livakoviç’in sorusu üzerine Kartal, “Şu anda bu isimlerden bahsetmek yanlış olmaz. Ekonomik kurallar var, ortada pazarlıklar var. Önderliğimiz ve yönetim kurulumuz bu işe devam ediyor. Onların yetkisi. Şu anda bu konuda rastgele bir açıklama yapmam yanlış olmaz.” görüş bildirdi.

İsmail Yüksek: “Futbol rakibe ve oyuna saygısızlığı asla ortadan kaldırmaz”

İsmail Yüksek ise ilk maçta 5-0’lık skora göre hareket etmeyeceklerini söyledi.

İlk maçta ciddiyetlerini korumaları gerektiğini dile getiren İsmail, “İlk maça çok iyi bir konsantrasyonla başladık. İstediğimizi aldığımız bir oyun oynadık. Tabii ki çok büyük avantaj sağladık ama futbol hiçbir zaman olmadı.” Rakibe ve oyuna saygısızlığı ortadan kaldırır. Ciddi bir şekilde birebire giderek ülke skoruna katkı sağlayacak bir galibiyet hedefliyoruz. Buradayız.” dedi.

Takım içi rekabetin faydalı olacağını ifade eden 24 yaşındaki futbolcu, “Takımımızda kalabalık bir kadro ve pahalı oyunculardan oluşan bir heyet var. Futbol kollektif bir oyun. Hepimiz takımın birliğine katkı sağlamaya çalışıyoruz. kişisel anlamda en üst seviyeye ulaşarak grubumuza kazandırıyoruz. Takım olarak ne yaptığımız, sahada kimin oynadığından daha değerli. Rekabetin takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Kadroda önemli futbolcuların yer aldığını belirten İsmail Yüksek, “Bizim için olumlu yönleri var. Bu dönemi kendim, takımımız ve kulübümüz için çok değerli görüyorum. Hasretini çektiğimiz bir kupa var. 9 yıl. Hepimiz tek bir hedefe odaklanırsak kupayı müzemize taşıyacağımıza inanıyorum.” terimleri kullandı.

haber-macka.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu