Haber

Filistin: İsrail’in provokasyonları Mescid-i Aksa’yı savaş alanına çevirecek

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna,Filistin resmi ajansı WAFAyılında yayınlanan bir bildiride İsrail‘ile ilgili Mescid-i Aksaihlalleri konusunda uyardı.

Ebu Rudeyna, “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonu kabul edilemez. Mescidin avlusunu savaş alanına çevirecek ve durumu ciddi şekilde kötüleştirecektir.” ifadelerini kullandı.

Ebu Rudeyne, İsrail’in Ramazan ayı boyunca her gün kutsal mekanlara ve ibadet edenlere yönelik saldırılar düzenlediğini belirterek, söz konusu hareketlerin “bölgeyi uçuruma sürüklediğini” vurguladı.

Ne oldu?

İsrail polisinin iki gün üst üste Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yönelik ses bombaları, plastik kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanması, işgal altındaki Doğu Kudüs’te gerilimi tırmandırdı ve olaylara yol açtı.

4 Nisan’da İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınla bölgede başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesi ilk saatlerde İsrail’in Gazze ve Lübnan’a düzenlediği saldırılarla daha da tırmandı. Buna karşılık Gazze’den İsrail yönüne roketler fırlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu