Haber

Gazze’deki Filistinli gruplar savaşa devam edeceklerini açıkladı

Kuşatma altındaki Gazze’deki Filistinli gruplar, İsrail ile savaşa devam ettiklerini ve “ne pahasına olursa olsun şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaklarını” açıkladı.

İslami Cihat Hareketi yetkililerinden İyad el-Haseni’nin İsrail’in Gazze’ye düzenlediği baskınlarda yaşamını yitirmesinin ardından Gazze’deki diğer Filistinli grupların askeri kanatlarının da içinde bulunduğu “Ortak Salon”dan yazılı açıklama yapıldı. yanı sıra Hamas ve İslami Cihat hareketleri. .

Açıklamada, İsrail saldırıları sırasında Filistinli grupların başlarının kayıp verilmesinin “savaşın ön saflarında savaştıklarının bir göstergesi” olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Savaşımız devam ediyor, bedeli ne olursa olsun şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız” denildi. terimler yer aldı.

Ne oldu?

9 Mayıs Salı günü İsrail ordusu, İslami Cihad Hareketi’nin yönetici kadrosunu hedef aldığını öne sürerek ablukaya alınan Gazze’ye bir saldırı başlattı.

İsrail saldırılarında 6’sı çocuk 3’ü kadın 33 Filistinli hayatını kaybetti, 32’si çocuk 17’si kadın olmak üzere 93 Filistinli yaralandı.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda İslami Cihad’ın yönetici kadrosundan 6 isim hayatını kaybederken, Filistinli gruplar bu saldırılara Gazze’den İsrail tarafına yüzlerce roket ve havan topu atarak karşılık verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu