Ekonomi

Geri Dönüşümün Canlandırıcı Gücünü Gösteren OMO Çalışması

2022 yılında başlattığı projesiyle plastik atıkları çocuklar için oyun alanına dönüştüren OMO, geri dönüşümün hayat veren gücünü somut olarak ortaya koymak için dikkat çekici bir outdoor aktiviteye imza attı.

6 Şubat Depremlerinin ardından OMO Çocuk Parkları projesiyle afet bölgesindeki beş oyun alanını çocuklarla buluşturan marka, yeni çalışmasıyla insanları yeni parklara davet etti. Bir ortaokulun çöp kutusunun yanına yerleştirilmiş dev saman kaydırağı ” Yepyeni bir slaytı kim çöpe atar?” Verdiği mesaj ile insanları hızlı bir şekilde yanındaki OMO geri dönüşüm kutusuna yönlendiriyor. Plastiklerin atık değil oyun alanına dönüşmesi gerektiğini söyleyen OMO’nun bu dev slayt çalışması da geri dönüştürülerek park yapımında kullanılacak.

2022 yılında “Değişim Sensiz Olmaz” davetiyle plastik atıkları oyun alanlarına kazandıran OMO, geri dönüşümün gücünü somut örneklerle göstermeye devam ederek dikkat çekici bir outdoor aktivite gerçekleştirdi. Kullanılan su şişelerinin, kapların ve ambalajların atık değil, geri dönüşümle hayata döndürülebilecek nesneler olduğunu göstermek için pipetin slayt şeklini aldığı dev bir 3 boyutlu çalışma yarattı. Ümraniye Tantavi Atatürk İlkokulu’ndaki çöp tenekesinin yanına kurulan dev eser, “Yepyeni bir kaydırağı kim atar?” Bildirisi ile insanları geri dönüşüme davet ediyor.

OMO’nun ilgi çekici yeni çalışmasında yer alan yapay zeka (AI) ile yapılan QR kod ile Hatay Güzelburç Kızılay Konteyner Kent’te kurulan oyun alanı, ekranda açılan portal üzerinden 360 derece ziyaret edilebiliyor. OMO bu sayede insanlara tek bir deneyim yaşatarak geri dönüşüm kutularında toplanan plastik atıkların nasıl mutluluğa dönüşebileceğini gösteriyor.

 

Plastikler çocuklar için atık değil oyun alanına dönüşmeye devam ediyor

OMO Çocuk Parkları projesi ile Ağrı ve Trabzon’daki iki oyun alanını çocuklarla buluşturan marka, 6 Şubat Depremlerinin ardından yeni oyun alanlarını bu bölgeye yöneltti. Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da 5 oyun parkı çocuklarla buluştu. Yeni oyun alanları için çalışmalarını sürdüren OMO, insanları plastiklerini OMO geri dönüşüm kutularında toplamaya davet ediyor. Burada biriken plastikler, depremden etkilenen yerleşim yerlerinde çocuklar için oyun alanına dönüşmeye devam ediyor.

OMO Marka Müdürü Elif Yıldırımcan “Geri dönüşüm alışkanlığını desteklemek için plastiğin bir atık olmadığını, geri dönüşümle farklı bir biçimde hayata döndürülebilen bir nesne olduğunu göstermek istiyoruz. Ürettiğimiz oyun parkları ile ifademizi somut bir örnekle sunmanın çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu bilinci yaymak için insanların ilgisini çekecek bir outdoor aktivite hazırladık. Hasırdan yapılmış kaydırağımızla insanlara bugün kullandıkları plastik objelerin yarın çocukların yüzünü güldürecek kaydıraklara, salıncağa, tahterevallilere dönüştürülebileceğini göstermek istiyoruz. Gerçek değişim kolektif çaba gerektirdiğinden, değişim sensiz olmaz.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

pinarbasi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu