Teknoloji

GPT-4 Ãœniversite Sınavında Türkiye’nin %99’unu Geçti!

Yapay zeka araçlarıyla gündemden düşmeyen OpenAI, geçtiÄŸimiz günlerde en geliÅŸmiÅŸ dil modeli olan GPT-4’ü piyasaya sürdü. ChatGPT Plus aboneleri için sunulan yeni model, yapabildikleriyle görenleri hayrete düşürdü.

Åžimdi Geek.com.tr yaptığı bir araÅŸtırma ile GPT-4’ün farklı bir alanda nasıl performans göstereceÄŸini ölçtü ve yapay zekanın geliÅŸimini bir kez daha bizlere gösterdi. Ãœlkemizde üniversiteye hazırlananların sınavlarından biri olan araÅŸtırmada dil modeli kullanılmıştır. Temel Yeterlilik Testi (TYT)eklendi.

GPT-4, TYT’ye girenlerin %99,50’sini geride bıraktı

Geek.com, ChatGPT Plus aboneliÄŸi aracılığıyla 2021’in YKS TYT testini çözmek için dil modelini etkinleÅŸtirdi. Yapay zeka aracı sınavda 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilimler, 20 Fen Bilimleri ve 40 Temel Matematik sorusunu yanıtladı. Model ayrıca soruları nasıl cevapladığını da açıkladı.

geek.com

Sonuç olarak modelin Türkçe kısmında 30 hata olmadan 9 hata oluştu. 27.75 net, Sosyal Bilimler sorularında 1 yanlışla 18 yanlışla 18.75 net(1 soru modele uyarlanamayan görseller içerdiği için doğru kabul edilmiştir).

geek.com

Fen bölümünde ise 12 hata yok ve 4 hata var. 13.75 net(Resimli 4 soru 3 doğru 1 yanlış) ve son olarak Matematik sorularında 18 doğru 14 yanlış şeklindedir. 17.50 net(Resim içeren 8 soru 4 doğru, 4 yanlış olarak sayılmıştır).

geek.com

Tüm bunların sonucunda GPT-4 2021 TYT sınavından 419 puan almıştır. Model, ÖSYM verilerinin incelenmesi sonucunda Türkiye’de o yıl sınava giren bireylerin bu puanla olduÄŸunu ortaya koymuÅŸtur. %99,50’den daha uygundur ve ilk 10.000’e girebilir. gösterdi. Sınava 2 milyon 416 bin civarında kiÅŸinin girdiÄŸini de ekleyelim.

İnek tarafından yapılan araştırmayı daha derinlemesine incelemek istiyorsanız buradaki bağlantıyatıklayabilirsiniz.

haber-cerkezkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu