Ekonomi

Hershey’in ilk çeyrek kazançları hisseleri yükseltti

HERSHEY, Pa. – The Hershey Company (NYSE:HSY) Wall Street beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançları ve gelirleriyle yıla iyi bir başlangıç yaparak hisselerini %1,95 oranında artırdı.

Şekerleme ve atıştırmalık üreticisi, analist tahminlerini 0,31 $ aşarak 3,07 $ hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) ve konsensüsü 140 milyon $ aşarak 3,25 milyar $ gelir açıkladı.

Şirketin 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrekteki güçlü performansı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla net satışlarda %8,9’luk bir artışı ve raporlanan net gelirde %36,5’lik kayda değer bir artışı temsil ediyor. Organik, sabit para birimi cinsinden net satışlar da temel olarak fiyat gerçekleşmesinin etkisiyle %8,6 oranında artarken, hacimler %3,4 oranında artış gösterdi.

Başkan ve CEO Michele Buck, güçlü sonuçları, segmentler arasında tüketici katılımını ve pazar payını artıran inovasyon, pazarlama ve mağaza içi uygulamaya yapılan stratejik yatırımlara bağladı. Buck ayrıca yeni ERP sisteminin başarılı bir şekilde işletilmesinin çeviklik ve verimlilik hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Hershey, piyasadaki son dalgalanmalara rağmen, 2024 yılı için net satışlarda %2 ila %3 arasında büyüme ve hem raporlanan hem de düzeltilmiş EPS’de yaklaşık sıfır büyüme beklediğini teyit etti. Şirketin önceki tahminleriyle uyumlu olan bu öngörü, zorlu bir ekonomik ortamda istikrarlı bir performansa işaret ediyor.

Şirketin ilk çeyrekteki başarısı, fiyat gerçekleşmesi ve türev piyasa kazançlarının etkisini yansıtan raporlanan brüt kar marjının 520 baz puan artışla %51,5’e yükselmesiyle daha da vurgulanmıştır. Ancak, yüksek emtia maliyetlerinin fiyatlandırma ve verimlilik iyileştirmelerinin faydalarını fazlasıyla dengelemesi nedeniyle düzeltilmiş brüt kar marjı 170 baz puanlık bir düşüşle %44,9’a geriledi.

Uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilir değer yaratma konusundaki kararlılığını sürdüren Buck, “Güçlü bir başlangıç yaptık ve bu yılki iş stratejilerimizi ve finansal taahhütlerimizi yerine getirme yolunda ilerliyoruz” dedi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu