Haber

İzmir’de çekyattan çıkan ceset davasında sanığa ‘küfür’ indirimi

11 Mart 2021’de İzmir’de işlenen cinayette sanığın cezası belli oldu.

Bornova’da ‘Mira Güneş’ adını kullanan trans kişi Kadir Yüksel’in 4’üncü kattaki konutunun üst katındaki boş kiralık daireden feci kokular gelmeye başladı.

Bunun üzerine komşuları Yüksel’in kapısını çaldı, kimse cevap vermeyince yakınlarına haber verdi. Eve gelen yakınları, Yüksel’in çekyatta cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemede Kadir Yüksel’in başına sert bir cisimle vurulduğu ve yüzünün tanınmaz hale geldiği belirlendi.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan Serdar Gülsoy, Turgay Türker (39) ve Murat İnceçelik (31) tutuklandı.

3 zanlı tutuklanarak gözaltına alındı

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, savcı Serdar Gülsoy ‘kasıtlı öldürme’, ‘nitelikli hırsızlık’, ‘gece birden fazla ev ihlali’ve ‘başkasının bankasının veya kredi kartının zincirleme suiistimali’Türker ve İnceçelik suçlarından müebbet hapis ve 18 yıla kadar hapis ‘kasıtlı olarak öldürmeye yardım’, ‘nitelikli hırsızlık’, ‘geceleri birden fazla ev ihlali’ve ‘başkasının bankasının veya kredi kartının zincirleme suiistimali’suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istedi.

Cenazeyi saklayıp düğüne gittikleri ortaya çıktı

Bir gün sonra zanlıların Murat İnceçelik’i aradıkları bildirildi. Kadir Yüksel’in cenazesini 3 zanlı koku almasın diye bir üst kata taşıyarak bazaya koydukları belirtildi. Zanlıların Kadir Yüksel’in aracında bir akrabasının nikahı için Adana’ya gittikleri ve banka kartlarından para çektikleri de iddianamede belirtildi.

İlk duruşmada 2 sanık tahliye oldu

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Serdar Gülsoy, savunmasında, “Alkol ve uyuşturucu etkisi altında olduğum için cinayetin nasıl gerçekleştiğini hatırlamıyorum. Yüksel ile bir tartışma olmuşsa da tartışmada tam olarak ne konuşulduğunu hatırlamıyorum. Kurbanın cesedinin gizlenmesiyle ilgili ayrıntıları hatırlamıyorum. Kadir Yüksel ile aynı evde kalıyorduk”dedim.

Serdar Gülsoy, Yüksel’in sonraki duruşmalarda kendisine küfürler savurduğunu, olayın tartışmanın büyümesi üzerine çıktığını söyledi.

Sanık Turgay Türker ise “Serdar geldiğinde üst kattaydım, aşağı indiğimde merhum Yüksel’i yerde yatarken gördüm. Serdar olayı karşıdaki kişiye anlatırsam olayı birlikte yaptığımızı söyleyeceğini söyledi. O andan itibaren sanık Serdar’ın dediğini yaptım.”dedim.

Sanık Murat İnceçelik de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, İnceçelik ve Türker’in yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak denetim şartıyla tahliyesine, Gülsoy’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

3 farklı suçtan 24 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıkların yargılanmasına 23 Ocak’ta İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Karar duruşmasına tutuklu sanık Serdar Gülsoy ve diğer kabahatten tutuklu bulunan Turgay Türker SEGBİS ile katıldı. Tarafların avukatları salonda hazır bulundu. Sanıkların avukatları müvekkillerinin beraatini talep ederken, sanıklar da beraat talebinde bulundu. Savunmaların ardından karar açıklandı. Heyet, Serdar Gülsoy’u ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Küfürden cezası 15 yıla indirildi.

Aksi ispatlanamayan Serdar Gülsoy’un savunmasına göre heyet, Kadir Yüksel’in küfürleri nedeniyle ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak cezayı 15 yıl hapis cezasına çevirdi.

Gülsoy, ‘hırsızlık’ suçundan 6 yıl, ‘başka bir banka veya kredi kartını zincir halinde izinsiz kullanmak’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gülsoy, ‘ikamet dokunulmazlığını bozma’ suçundan beraat etti. Gülsoy, toplam 24 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2 sanık hakkında suç duyurusu

Turgay Türker, ölümünün ardından diğer iki sanıkla birlikte evindeki eşyaları alarak ‘hırsızlık’ suçu işlediği iddiasıyla Kadir Yüksel hakkında 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Murat İnceçelik’i ‘başka bir banka veya kredi kartını zincir halinde izinsiz kullanmak’ suçundan 3 yıl 9 ay, ‘hırsızlık’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İncelik, ‘kasten adam öldürmeye yardım’ ve ‘konut dokunulmazlığını bozma’ suçlarından beraat etti.

Öte yandan heyet, İnceçelik ve Türker hakkında Kadir Yüksel’in kasten öldürülmesine ilişkin eylemlerinden veya kabahat delillerinin gizlenmesi veya gizlenmesinden dolayı soruşturma açılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

bayraklihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu