Haber

Kayseri meclisinden depremzedelere ziyaret

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, depremin olduğu ilk andan itibaren deprem bölgesi ve depremzedelerin ihtiyaçları konusunda destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda deprem bölgesini sık sık ziyaret ederek depremzedeleri ziyaret eden Önder Büyükkılıç, bu kez Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte deprem bölgesi Kahramanmaraş’a giderek Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu konteyner kenti ziyaret etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “KAYSERİMİZİN ARKASINDA YOLUMUZU YAPTIK, SÜRDÜRDÜK”

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği konteyner kent ziyaretinde konuşan Lider Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, ‘Maddi ve manevi olarak üzerimize düşeni yapmanın bilincindeyiz. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum’ dedi. Önder Büyükkılıç şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın şereflendirdiği konteyner kentte bulunuyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Kayserili hemşehrilerimize layık olma anlayışıyla burayı Kayserimize yakışır şekilde sahiplendik ve sahiplendik. Üzerimize düşeni yapmak doğrultusunda maddi ve manevi hayatın farkına varırız. Bir kez daha tebrikler. Burada tabi ki Kayseri olarak hem ev sahibi olmaları hem de tüm ihtiyaçlarını karşılamaları için çaba harcıyoruz. Bugün sizi tekrar ziyarete geldik. Yemek dağıtımı da yapıyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz. Burada 117 konutumuz var. İnşallah bu bahis üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Elbistan’ı da ziyaret ettik. Sayın valimizi selamlıyoruz. Orada da konteyner kentten esnafımızı sorumlu tuttu. Böyle bir hizmet verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Oraya Genel Sekreter Yardımcımızı atadık. Gruplarımız seferber oldu. İnşallah Cumhurbaşkanımızın da hazır bulunacağı o gün salı günü hizmetlerimizi tamamlayacağız” dedi.

Depremin olduğu ilk andan itibaren çalışmalarını planlı ve koordineli bir şekilde sürdürdüklerini söyleyen Önder Büyükkılıç, yerel yönetimler olarak deprem bölgesinde irade sergilediklerini belirtti. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Büyükkılıç, “Hayırsever hemşehrilerimiz, tüm grup ve teçhizatımızla, tüm hayırsever vatandaşlarımızla, yerel yönetimlerimizle, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, odalarımızla tüm imkanlarını burada seferber etti, seferber etti. Teknik olarak ne gerekiyorsa, ihtiyaç olarak ilk andan itibaren karşılama iradesini gösterdik. Olay olur olmaz itfaiyemiz hemen buraya geldi. Hem can kurtaran hem de diğer ihtiyaç durumlarında bulundular ve İskenderun’daki yangının söndürülmesine katkı sağladılar. Elektrik şirketimiz KASKİ yine burada yapmış oldukları çalışma ile ihtiyaçların giderilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesine zemin hazırlamak için gerekli girişimlerde bulunduk.

“Dayanışma Günü”

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini burada yaşadıklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Kayserili hemşerilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu canlara veda ediyorum. Milletimize teşekkür ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kayseri olarak burada işimiz bitene ve sorunları çözülene kadar her yerdeyiz. Elimizi çekmeyeceğimizi ve desteğimizi sürdüreceğimizi de paylaşmak istiyorum. Dayanışma günü. Birlikte olma günü. Yara iyileştirme günü. Gün, gönüllerde yer etme ve dua alma günüdür” şeklindedir.

“CUMHURBAŞKANIMIZA KAHRAMANMARAŞ’A YAPTIKLARI YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Kahramanmaraş’ta yardım için kurulan konteynerlerde doğu kent bölgesinde yaşayan depremzedelerden Müslüm Mali’nin 25 numarada oturduğunu belirten Dulkadiroğlu, “Erciyes’in bir ayağı Kayseri’de, bir ayağı Kahramanmaraş’ta. Getirdiği yardım için Kahramanmaraş’a getirdiği konteynerlerin içinde 25 numaralı konteynerde oturuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Ziyarette Önder Büyükkılıç, konteyner kentte depremzedelere Kayseri Yahyalı’dan elma dağıtırken, vatandaşlar Büyükkılıç’a hem dua etti hem de teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, AFAD iş birliğiyle, deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen ağır hasarın ardından yaraların sarılması amacıyla depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının kısa sürede karşılanacağı konteyner kentte hizmetlerine devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu