Haber

Muğla’da eğitime başlayan depremzede sayısı 5 bin 711’e ulaştı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından aileleriyle Muğla ve ilçelerine gelen 5 bin 711 öğrenci okullarda eğitim görüyor.

Depremzedelerin barındığı geçici barınma merkezlerinde okul öncesi çocuklar için anaokulları da açıldı.

KYK yurt, pansiyon, otel ve misafirhanelerinde açılan anaokulu sınıflarında 452 çocuğa okul öncesi eğitim verilmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı dersliklerde Muğla Valiliği ile uyum içinde beyin sarsıntısı alanından gelen 3-5 yaş arası çocuklar için eğitici oyunlar, hikâyeler, masallar, drama ve müzik etkinlikleri düzenleniyor. afet sonrası yaşadıkları travmayı atlatarak hızla normal hayatlarına dönerler.

İl merkezi ve ilçelerindeki okullarda eğitime başlayan afetli öğrenci sayısı 5 bin 711’e ulaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin sarsıntısından etkilenen çocukların bu süreci daha hızlı atlatması ve moral bulması için gerekli zemini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin kaldığı yurtlarda eğitim ve öğretimin yanı sıra uzman ekip tarafından psikososyal destek de aldığını belirten Çay, Valiliğin desteğiyle çocukların kırtasiye, oyuncak ve giyim ihtiyaçlarının da karşılandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu