Ekonomi

Savunma Sanayii Başkanlığı 38’inci yılını kutluyor

Etkinlik kapsamında SSB Lideri Prof. Haluk Görgün yaptığı konuşmalarda şunları kaydetti: “Geçmişten bugüne birçok dönüm noktasına sahne olan savunma sanayimiz, savunma sanayimizi geliştirmek ve güvenlik güçlerimizi modernleştirmek ana misyonuyla çıktığı yolda, tam da bu yoldadır. bugün tam bağımsızlık hedefine doğru güçlü bir şekilde ilerlemektedir.

Güçlü, lider bir Türkiye ve tam bağımsız bir savunma sanayii için uzman ekosistemimiz, odaklı üretim anlayışımız, geleceğin teknolojilerine yatırımlarımız ve ihracatımızla emin adımlarla ilerliyoruz. İnançla, gayretle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz; Güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Başkanlığımızın 38. Yılı Kutlu Olsun” dedi. Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında: 1985 yılında; Yerli ve modern bir savunma sanayii oluşturmak ve Türk Silahlı Kuvvetlerini modernize etmek ana misyonuyla kurulan Savunma Sanayii Geliştirme ve Destek Yönetimi Başkanlığı, daha sonra değiştirilerek Savunma Sanayii Müsteşarlığı adını almış ve 2000’li yıllara kadar görev almıştır. yerli üretim ve off-set projeler ile uluslararası ortak programlarda yer almaktadır. tartıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde Mayıs 2004’te gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı yerli ve milli projelerin hayata geçirilmesi açısından bir dönüm noktası olmuş, o tarihten bu yana yerli ve milli projelere öncelik verilmeye başlanmıştır.

SSB, Milli Savunma Bakanlığına bağlı bir Müsteşarlık iken Aralık 2017’de Cumhurbaşkanına bağlandı. 2018 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi altında Savunma Sanayii Başkanlığı adı altında yeniden yapılandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu