Ekonomi

Scholz: Önümüzdeki yıllarda işsizlik sorununu geride bırakacağız

Scholz, Meseberg’de düzenlenen iki günlük bakanlar kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Alman ekonomisini Rusya-Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan güç krizinden çıkarmayı başardıklarını belirtti.

Avrupa’nın en büyük ekonomisinde krizi önlemek için büyük meblağlar ortaya koyduklarını belirten Scholz, dijitalleşmeyi teşvik ederek Almanya’yı 2045’e kadar karbon nötr hale getirmek ve ekonominin rekabet edebilirliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Almanya’nın enerji yoğun sanayisi için fosil yakıtlardan yenilenebilir enerjiye geçişin zor olacağını değerlendiren Scholz, “2030 yılına kadar her gün 40’tan fazla futbol sahasına eşdeğer dört ila beş yeni rüzgar türbini ve güneş paneli kurmamız gerekiyor. ” söz konusu.

Scholz, sanayileşmiş Alman ekonomisini şekillendirme çabalarının “büyük bir görev” olduğunu ancak başarılabileceklerini söyledi.

Olaf Scholz, “Görüşmelerimizden çıkardığımız sonuç, başaracağımızdır. Yapacak çok şey var ve bunun için burada çalışan birçok kadın ve erkeğe ve ayrıca diğer ülkelerden insanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla Almanya’da yapılması gereken tüm işler yapılmalı.” dedi.

Alman ekonomisinin azalan iş gücü ile yeşil bir ekonomiye dönüşmeye çalıştığını belirten Scholz, ekonomide yaşanan dönüşüm nedeniyle “Almanya’nın önümüzdeki yıllarda işsizlik sorununu geride bırakacağını” vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu