Virginia Woolf’un fotoğrafının çekilmesinden nefret etmesi
İngiliz ve dünya edebiyatının unutulmaz kadın yazarlarından biri olan Virginia Woolf, yaşamı boyunca pek çok eser yazmıştır. Kadın ve özellikle feminizm hakkındaki görüşleri bugün bile tartışılmaya devam ediyor.
Yazar iki kez intihar girişiminde bulunmuştur. Üçüncü denemesinde öldü. Beline bağladığı taşlarla nehre atlayan yazar 28 Mart 1941’de öldü. Ölümü hem İngiliz hem de dünya edebiyatını derinden yasa boğdu. Çok okunan çok sayıda kitap kaldı.
Virginia Woolf, modernist edebiyatın kurucu yazarlarından biridir. 25 Ocak 1882’de Londra’da doğdu. Rastgele bir eğitim alamayan Woolf, evde eğitim gördü ve bol bol okudu.
Kadın hareketinin öncüsü
Entelektüel olgunluğundan sonra Londra’nın edebiyat çevrelerinde boy göstermeye başladı. İçinde yaşadığı toplumu eleştiren usta yazar, kadın hareketinin de öncülerindendir.
Feminist yazar böylece çevresinde hatırı sayılır takviyeler görmeye başladı. İşlerinde kullandığı depresif semboller ve anlatımla sıra dışı olmayı tercih etti. Kitaplarında hayatından değerli kesitlere yer veren Woolf, dünya edebiyatında kendine yer edinmiştir.
fotoğrafçılık fobisi
Her yazarın olağanüstü özellikleri vardır. Bir de Virginia Woolf var. Usta yazarın fotoğraf çekmemek gibi bir huyu vardı. Buna göre Woolf’un lenslere yansıyan diğer görüntüsü birkaç fotoğraf dışında kaybolmak üzere.