Ekonomi

Yellen: Daha fazla bankanın birleşmesi gerekebilir

CNN’in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre Yellen, dün büyük bankaların CEO’ları ile yaptığı toplantıda daha fazla banka birleşmesinin gerekli olabileceğini söyledi.

Piyasadaki bazı endişelere rağmen Yellen’ın sözleri, ABD Lideri Joe Biden yönetiminin banka birleşmelerine ısınmaya başladığına dair kanıtlar sunarken, düzenleyicilerin piyasayı istikrarsızlaştıran iflaslar yerine güçlü bankaların zayıfları devraldığı birleşmeleri tercih ettiği iddia edildi. banka.

Banka yöneticileri ile toplantı

Yellen, dün ekonominin mevcut durumunu görüşmek üzere banka yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Yellen’ın ABD bankacılık sisteminin likidite ve sermaye ile güçlü ve sağlam olduğu yönündeki açıklamalarını yinelediği kaydedildi.

Yellen’ın mart ayındaki iflasların ardından alınan tedbirlerin bankacılık sistemine olan inancı güçlendirdiğini ve finansal bulaşmanın etkilerini hafiflettiğini söylediğine işaret eden Hazine Bakanlığı’nın bankacılık şubesindeki durumu yakından izlemeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Yellen’ın, Kongre’nin borç limitini derhal ele alması gerektiğinin altını çizdiği ve ABD’nin borcunun temerrüde düşmesinin bankacılık sistemi ile yerel ve küresel ekonomi üzerinde önemli sonuçları olacağının altı çizildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu