Haber

2 Nolu İstanbul Barosu, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuracak

İstanbul 2 Nolu Baro’dan bir heyet, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlarla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunmak üzere Hollanda’ya gidecek.

Barodan yapılan açıklamada, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları, saldırı, abluka ve tehcir suçlarından dolayı daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu hatırlatıldı. Gazze.

Açıklamada, baronun, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) soruşturma başlatılması için Hollanda’nın Lahey kentine bir heyet göndereceği belirtilirken, dilekçenin çok sayıda avukatın imzasıyla desteklendiği kaydedildi. Türkiye’den ve dünyadan farklı mesleklerden akademisyenler ve hukukçular.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Avukat Yasin Şamlı, başvuru dilekçesinde detaylandırılan hataları yapan şüphelilerin cezalandırılması için soruşturma ve kovuşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Tüm dünyanın canlı olarak izlediği ve şahit olduğu İsrail tarafından Filistin halkına karşı açık bir soykırım yapıldığını ve insanlığa karşı hatalar yapıldığını belirten Şamlı, söz konusu eylemlerin açık bir savaş olduğunu, soykırım ve insanlık ihlalinin düzenlendiğini söyledi. Roma Statüsü, Cenevre Sözleşmesi ve ek protokolleri ile diğer uluslararası sözleşmeler kapsamında. Kendisine karşı suçların olduğunu anlattı.

Şam, İsrail’in Gazze’deki sivillere karşı beyaz fosfor gibi yasaklı silahları kullanması ve sivillerin gıda, su, ilaç gibi temel ihtiyaçlara erişimini engellemesinin işlenen suçların boyutunu göstermesi açısından değerli olduğunu vurguladı.

Şamlı, daha güvenli bir dünya için bu suçları işleyenlerin yargılanıp cezalandırılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şikayet sürecine katılmak isteyenleri bildiri dilekçesini imzalamaya davet etti.

avanosajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu