Haber

Duvar felaketi bölgesindeki gazete: ‘Geçen yılki olaydan 100 kat daha büyük’

Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold firmasının işlettiği Çöpler Altın Madeni’nde atık alanının çökmesi sonucu yer altında kalan madencilerin bekleyişi sürüyor.

Resmi açıklamaya göre, enkaz altında 9 personelin bulunduğu madende yalnızca askeri arama kurtarma ekipleri yüzeysel arama yapabildi ancak çökme alanının çok büyük olması nedeniyle bu sayının daha fazla olduğu iddia edildi.

GİRİŞTE ELDİVEN TAKILMASI, ÇIKIŞTA TEMİZLİK ÜNİTESİNDEN GEÇİLMESİ

Madene giriş ve çıkışlar denetleniyor. Eldiven, çizme ve maskesiz kimsenin alana girmesine izin verilmiyor. Maden sahasından çıkanlar da akşam kurulan temizlik ünitesinden geçiriliyor.

Bölgede ölçümlerin yapıldığı ancak herhangi bir kimyasal yayılımın bulunmadığı belirtiliyor.

İŞ MAKİNELERİ GİREBİLİR

AFAD, ANDA, UMKE, MEB, AKUB ve Jandarma’ya bağlı onlarca kişiden oluşan arama kurtarma ekibi beklemeye devam ederken, alanın arazi alanının çok geniş olması nedeniyle aramaların şimdilik yüzeysel kaldığı belirtiliyor. Ekipler kendi aralarında muhtemelen bölgeye iş makinelerinin gireceğini konuşuyor.

OLASI YENİ BİR KAYMA İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR

Arama kurtarma çalışmalarının sabaha ertelendiği bölgede yeni bir heyelan yaşanmaması için önlem alınıyor.

Öte yandan bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerinin alana girmesine izin verilmiyor.

MÜHENDİS: GEÇEN YIL BORU KIRILDI, ŞİMDİ SİYANÜR DAĞI KAYDI

Madende çalışan bir mühendis, facianın büyük olduğunu vurguladı. “O kadar büyük bir olay değildi, aynı gün değil, haftalar öncesinden anlaşılabilirdi. Çünkü yoğun bir teknolojik çalışma yapıyoruz” diyen mühendis, şunları ekledi: “Bugün yaşananlar geçen senenin 100 katıdır. Orada bir boru patladı ama şimdi siyanürden oluşan bir dağ devrildi.”

(HABER MERKEZİ)

haberkarkamis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu