Haber

2. Turda Oylama Saat Kaçta Başlayacak ve Bitecek? Kaç Saat Oy Kullanabilirsiniz?

Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. Seçmenler, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için oy kullanacak. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı adayları yüzde 50 barajını geçemedi. İkinci cins seçimlerinde kazanan mutlaka olacaktır. Seçmenler sandık başına gitmeye hazırlanırken, oy kullanma saatleri de merak konusu oldu. Peki, ikinci cinsiyet oylaması ne zaman başlar ve biter? İşte 28 Mayıs oy kullanma saatleri…

Seçmenler, 28 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek ve Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) yapılan açıklamada, 14 Mayıs Pazar günü birinci sınıf seçimlerin yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yüzde 50 barajını geçememesi durumunda ikinci sınıf seçimleri yapılacak tutulur. İkinci seçimler, ilk seçimden 14 gün sonra yapılır. Buna göre Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başında olacak.

İkinci Tıp Seçimlerinde Oy Verme Saat Kaçta Başlayıp Bitecek?

YSK’dan yapılan açıklamaya göre seçmenler, 28 Mayıs seçimlerinde saat 08.00 itibariyle oy kullanmaya başlayabilecek. Oy kullanmak için son saat 17:00’dir. Seçmenler 28 Mayıs Pazar sabahı 08:00 – 17:00ortasında oy kullanabilir.

Saat 17.00 olmasına rağmen sandıkta bekleyen seçmenler oy kullanabilecek. Bu durumda sandık başkanı, seçmenleri sayıp kimliklerini aldıktan sonra, oyların sırayla kullanılmasını sağlar.

Ancak saat 17.00’den sonra sandığa gitmeyen ve oy kullanmaya geç gelen vatandaşlar oy kullanamayacak.

YSK’nın aldığı karara göre, seçimler ve sonuçlarına ilişkin iddia ve yorum içeren haberlerin seçim sonrası saat 18.00’e kadar medyada yayınlanması yasaklanacak.

18:00-21:00 saatleri arasında YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve duyurular yayınlanacak. 21:00’dan sonra tüm yayınlar ücretsiz olacaktır. Sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı il ve ilçelerde 360-380 kişi olacak. Köylerde 400’den fazla oy kullanılmayacak.

bafra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu