Haber

Bomba iddiası! Yerlikaya, Soylu döneminde rütbeleri elinden alınan eski emniyet müdürlerinin haklarını iade etti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde alınan Disiplin Kurulu kararıyla rütbeleri alınan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve ben. Hanefi Avcı konuyu mahkemeye taşıdı. Başvurular idari yargı tarafından kabul edilirken, karar bakanlık tarafından uygulanmadı. İçişleri Bakanı koltuğuna oturuyor Ali YerlikayaBu kararı uygulayarak iki ismin haklarını geri verdiği iddia edildi.

SIRALAMALARI 2022’DE KALDIRILDI

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, 11 Haziran 2022’de rütbelerinden alındı, silahı alındı ​​ve Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına girişi yasaklandı. Eski Emniyet Müdürü ve Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele (KOM) Daire Başkanı Hanefi Avcı hakkında, “Selahattin Demirtaş AİHM kararı doğrultusunda serbest bırakılmalıdır” dediği için soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından Avcı’nın rütbeleri ve silahı 20 Haziran 2022’de alındı.

Adli başvuruları kabul etti

Newspaper Wall’un haberine göre; Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Disiplin Kurulu’na sevk edilen Uzun ve Avcı, haklarındaki kararı yargıya taşıdı. Emekli olduktan sonra haklarından mahrum kalan Uzun ve Avcı’nın başvurusu idari yargı tarafından kabul edildi. Ancak mahkeme kararı bakanlık tarafından uygulanmadı.

YERLİKAYA KARARLARI İŞLEME ALIYOR

Oy Daha sonra yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak görev yapan Ali Yerlikaya, “hukukun üstünlüğü” noktasında açıklamalarda bulunduğu konuşmalarının ardından Uzun ve Avcı’ya ilişkin kararları sürece taşıdı. Böylece Uzun ve Avcı’ya hakları geri verildi.

Kaynak: Haberler.com / Yeni

dogankenthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu