Haber

Yılmaz Güney’in ailesinden Farah Zeynep Abdullah’a yanıt: Tüm yasal haklarımızı kullanacağız

Yılmaz Güney’in ailesi, oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın “Sinemamızın kadınları döven adamıdır” sözlerine yanıt verdi.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre Güney Ailesi adına yazılı açıklama yapan Avukat Bişar Abdi Altınak, “Yılmaz Güney, kendi deyimiyle ‘kadın haklarına yönelik tutumunda kendini yetersiz bulduğunu, gelişmeye ve değişmeye çalıştığını’ belirtti. , bu başlık altında yüzünü kendisine çeviren herkesi kendi deyimiyle ‘feodal ve gerici’ dönüştürmeye çalıştı. “Kodlardan uzaklaşıp, yorulmadan özeleştiriyi ve ilerlemeyi teşvik eden bir sanatçı.”

‘Güney eleştirisinin kendisi ve toplumun değişme umudunun simgesi haline geldi’

“Toplumdaki şiddet sarmalının son bulması için samimi çaba sarf eden, bu konularda kendisini eleştiren, toplumun dönüşüm ve değişim umudunun sembolü haline gelen bir sanatçıyı karalamak, onun anısını aşağılamak, kişisel dokunulmazlığını ihlal etmek. Ailesinin hakları en hafif tabirle aşırıdır” dedi:

“Bugün Türkiye’de kadınlara, Kürtlere, işçilere, devrimci güçlere, LGBTİ+’lara yönelik sistematik saldırılara, cezasızlık politikalarına karşı sesini çıkaramayan kolluk kuvvetleri, hükümet, korudukları ve yeni dönem sanatçıları hedef alınmalıdır. Hatırası milyonlara huzuru ve umudu çağrıştıran Yılmaz Güney’in, manipülasyona maruz kalan milyonlara göz kırparak alkış kazanmayı samimiyetsiz bir yanılsama olarak görüyoruz.Tarihsel bilinçsizliğin kötülüklerle kuşatıldığı, bilgisiz olma halini, Fırsatçılığın geldiği noktanın takdirini söz sahibi olanlar adına kamuoyuna sunuyoruz.

“Oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın açıklamasını bu düzeyde değerlendiriyor, şiddetin ve vahşetin gerçek sahiplerine ses edilemeyeceğini anlıyor ve görüyoruz, Yılmaz Güney’i şiddetin simgesi olarak gören her türlü anlayışa karşı olacağımızı bir kez daha yineliyoruz. “

‘YILMAZ GÜNEY’İN HAFIZA VE KİŞİLİK HAKLARINI KORUYACAĞIZ’

Altınak son olarak şunları söyledi:

“Bu ülkede hiç kimsenin en ufak bir haksızlığa, şiddet içeren davranışa maruz kalmadığı bir geleceğin umudunu paylaşıyor, Yılmaz Güney’in değişme, dönüşme ve yorulmadan mücadele etme iradesinin bu umudu besleyen bir değer olduğunu vurgulamak istiyoruz. Özellikle samimi uyarılarımızı dikkate almayan oyuncu Farah Zeynep Abdullah, “Yılmaz Güney’in manevi hatırası ile ailesi ve yakınlarının kişilik haklarının korunmasını, tüm imkanları kullanarak sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız. Karalama kampanyasına katılan her birey için yasal haklarımızdır.”

Ne oldu?

Yazar Murathan Mungan, Yılmaz Güney’in ölüm yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından şunları yazdı: “ Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yıl dönümü. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen adamıydı. “Hiç kimse boynunu yavaşça yana eğip hüzünle bize bakarken, onun kadar kalbimizin en derin yerine dokunmadı” diye paylaştı.

Mungan’ın paylaşımına yanıt veren Farah Zeynep Abdullah, “Sinemamızın en başarılı erkeği diyelim ki kadınları ve kadınları döven, zengin olan ve şiddet türleri açısından etkili silahlar kullanan erkektir.”

babadag-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu