Haber

Erdoğan balkon konuşması yaptı: İlk ilaçla biteceğine inanıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez önünde balkon konuşması yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Mutfakta biri var, biz balkondayız. Ülkemiz 14 Mayıs’ta bir demokrasi şölenini daha başarıyla tamamladı. Şimdi kesin sonuç belli olmasa da ortadayız.

Gerek yerli oyların gayri resmi sonuçlarının gerekse yabancı oyların sayımının biraz daha zaman alacağı anlaşıldı. Bizler, çok geride olduklarını bildikleri bir tablonun ilerisinde olduğumuzu ilan ederek milleti son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Milletimize karşı hep temkinli ve hasbi olduk. Bugün seçimde ön saflarda olduğumuzu biliyoruz ama sonucun kesin şekli şu anda resmi olarak karşımızda olmadığı için milli iradenin ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Sonucu beklerken, sizlerin bu bekleyişine burada karşılık verebilmek için klasik balkon sohbetimizi yapmaya karar verdik.

Sevgileri, coşkuları ve vefaları ile bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sandık kurullarında görev alan ya da bireysel çabalarıyla sandığa seve seve sahip çıkan, yurt dışı çalışmalarında görev alan kardeşlerimin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Rekor bir katılımla sandık başına giden, ülkesinin ve kendi geleceği için tercihlerini dile getiren vatandaşlarımın her birine kuşkusuz teşekkür ediyorum. Seçimlerde bizleri, AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı tercih eden kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Seçim tablolarının göstereceği sayı ve oranların ötesinde kazanan tartışmasız ülkemiz, milletimiz olmuştur. Türkiye, milli iradenin üstünlüğüne ve vatandaşlarının siyasi tercihlerinde özgürlüğe olan bağlılığıyla dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha kanıtladı. Bunu seçimlere katılım oranıyla gösterdik. Dünyada eşi benzeri yok.

CHP’li yöneticilerin ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi iç hesaplaşmalarının sonucu olan patlamaları da bu gerçeği değiştirmiyor. Ülkemiz hem siyasi hak ve özgürlüklerin kullanımı hem de seçim sisteminin güvenilirliği açısından dünyaya örnek teşkil edecek bir işleyişe sahiptir. Hiç kimsenin bu güzel tabloyu kendi kısır siyasi hesapları için bozmaya hakkı yoktur. Siyasi hayatımız boyunca milli iradenin kararına yani sizlerin kararına her zaman saygı duyduk. Bu seçime de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de gurur duyacağız.

“TARTIŞMA GERİ DÖNDÜ”

Cumhurbaşkanlığı işi biliyor. Doğrusunu yaptın. Herkesten aynı demokratik olgunluğu bekliyoruz. Seçim kampanyası tartışmaları artık sona erdi. Herkes sözünü söyledi ve milletimiz bugün kararını verdi. Artık yeni kapaklar yapmanın anlamı yok. Gayri resmi sonuçlar açıklandığında milletimizin kararının ne olduğunu hep birlikte göreceğiz.

“İLK TURDA BİTİRECEĞİNE İNANIYORUZ”

Sonuç ne olursa olsun bugünkü seçimlerde cumhurbaşkanlığı tercihini yapan 27 milyona yakın vatandaşımın her birine şükranlarımı sunuyorum. Bu demokrasi şölenine kimi seçerse seçsin katılan yaklaşık 56 milyon vatandaşımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçimlerde şimdiden en yakın rakibimizi 2 milyon 600 bin geride bıraktık. Nihai sonuçlarla birlikte bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Seçim sistemimizin 50+1 oy sınırı nedeniyle birincil tıpta seçimin bitip bitmediğini şu anda bilmiyoruz. Milletimizin aldığı karar seçimin bittiğini gösteriyorsa sorun yok. Milletimiz tercihini ikinci türden yana yapmışsa başımızın üstünde yeri vardır. Yüzde 50’nin üzerinde oyla bu türü bitireceğimize inanıyoruz. Çünkü yabancı oylar tamamen ülkemize geçmemiştir. Sayımlar devam ediyor. Bunun için teşkilat mensuplarımızın ve bizi seven tüm kardeşlerimin sandıklardaki ilçe ve il seçim kurullarındaki işlemler bitene kadar teyakkuzda olmalarını rica ediyorum. Seçim zaferimize gölge düşürecek en ufak bir zayıflığa izin vermeden süreci takip edeceğiz. Şu anda Meclis’te çoğunluk Cumhur İttifakı’nda. Milletler Topluluğu kurullara hakimdir. Dolayısıyla Meclis’te çoğunluğu Cumhur İttifakı’na veren milletimizin Cumhurbaşkanlığı seçiminde de tercihinin inanç ve istikrardan yana olduğundan şüphemiz yoktur. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu