Haber

Muğla Büyükşehir Ramazan Bayramına Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi il genelinde vatandaşların huzurlu bir tatil geçirmesi için çalışma ve denetimlerini sürdürüyor.

Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklarını il genelinde tüm birimleriyle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nda huzurlu bir tatil geçirebilmesi için ulaşımdan sağlığa, mezarlıklardan polis kontrollerine kadar çalışmalarını sürdürüyor.

Bayramda Ücretsiz Ulaşım

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUTTAŞ toplu ulaşım araçları (siyah plakalı) 21 Nisan 2023 Cuma (Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece) saat 00:00’dan 23 Nisan 2023 Pazar gününe kadar, Ramazan Bayramı. . Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım araçları hakkında detaylı bilgiye “www.mugla.bel.tr” linkinden ulaşabilirsiniz.

Bayramda Sağlık Ekipleri Vatandaşın Yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yatalak, hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların saçlarını ve sakallarını tıraş ediyor. Evde bakım, hasta ve engelli taşıma hizmetiyle vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi de bu hizmetlerine devam ediyor. Büyükşehir, Ramazan Bayramı boyunca da yatılı bakım ve hasta nakil ambulansı ile vatandaşların hizmetinde olmaya devam edecek. Vatandaşların talebi üzerine bayram tatili süresi içerisinde pansuman, iğne ve ilaç temini gibi birçok sağlık ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi sağlık çalışanları tarafından karşılanacak. Ayrıca hasta nakil ambulansı ile hastaneye gitmesi gereken acil hastalar evlerinden alınarak muayenelerinin ardından evlerine bırakılacak.

Vatandaşların her türlü aksaklık ve taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanması için köprü görevi gören davet merkezi grupları, bayram boyunca 24 saat hizmet vermeye devam edecek.

Mezarlıklar Bayrama Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi 13 ilçedeki mezarlıkların temizlik ve bakımlarını sürdürüyor. Bugüne kadar 1400 mezarlık alanında temizlik ve bakım çalışması yapıldı.

13 ilçe ve 569 mahallede kullanılan 1426 mezarlığı bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu mezarlıklarda Ramazan Bayramı öncesi temizlik, yabani ot ilaçlama, bakım ve onarım çalışmalarını yürütüyor. 77 işçi ve 28 araçla 1400 mezarlık alanındaki bakım, temizlik ve ayıklama çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ramazan Bayramı’nda vatandaşlara ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirmeyi hedefliyor.

MUSKİ 24 Saat Vatandaşın Hizmetinde

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, bayram tatilinde oluşabilecek sınır aksaklıkları ve su kesintilerinin önüne geçmek için tüm ilçelerde oluşturulan nöbetçi ekiplerle 24 saat nöbet tutacak. Ayrıca vatandaşların bayramda su sorunu yaşamaması için gerekli depo ve sınır bakımları yapıldı.

Polis ve İtfaiye ekipleri görev başında

Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini sıkılaştıran Büyükşehir Belediyesi, ekmek, pide fırınları ve pastanelerin üretim ve satış yerlerinde denetimler yapıyor. Büyükşehir Zabıta ekipleri, işyerlerini ve çalışanın temizlik ve hijyen kurallarına uyup uymadığını, işlerin üretim yerlerinin ve kullanılan ekipmanların uygunluğunu, üretimde kullanılan malların son kullanma tarihlerini ve unlu mamullerin gramajını denetliyor. Ramazan Bayramı boyunca vatandaşların huzurlu bir tatil geçirmesi için Polis ve İtfaiye ekipleri görev başında olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu