Ekonomi

Redburn United, Continental’in notunu nötr seviyesine düşürdü, fiyat hedefini 50 dolara düşürdü

Salı günü Redburn-Atlantic, United Continental’in (NASDAQ:UAL) notunu revize ederek hisse senedinin notunu Satın Al’dan Nötr’e düşürdü ve 50,00 $’lık bir fiyat hedefi belirledi. Duruştaki değişiklik, devam eden enflasyonist baskılarla birlikte uzun vadeli arz dinamiklerine ilişkin daha temkinli bir görünüme bağlanıyor. Analist, United Continental’in daha önce olumlu uzun mesafe kapasite dinamiklerinden yararlandığını ancak arzdaki artış ve havayolu endüstrisini etkileyen enflasyonist maliyetler nedeniyle beklentilerin yumuşadığını belirtti.

United Continental’in fiyatlandırma kılavuzu, ilk çeyrekte beklenen yıllık sabit fiyatlandırmaya kıyasla 2024 mali yılı için birim gelirlerde iyimser bir iyileşmeye işaret ediyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde yaşanan ciddi kapasite artışı nedeniyle ilk çeyrek, karşılaştırmanın en kolay olduğu dönem olarak değerlendiriliyor. Ancak Redburn-Atlantic’in analizine göre, birçok pazarda fiyatlarda güçlü bir toparlanma beklentisi, kapasitede ciddi bir rasyonalizasyona yol açmayabilir. yaz aylarında.

Analist, mevcut programların kapasite artışına işaret ettiği ve bunun da 2024 yılında United Continental için negatif fiyatlamalara yol açabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi. Bu durum, tüm havayollarının özellikle iç pazarlarda yıl boyunca fiyatlarda güçlü bir toparlanma beklediği bir ortamda ortaya çıkıyor. Yoğun seyahat dönemlerinde kapasite ayarlamalarının yapılamaması ihtimali, havayolunun fiyatlandırma gücünü sınırlayıcı bir faktör olarak görülüyor.

United Continental, bu yıl için maliyet ilerlemesi hakkında resmi bir yorumda bulunmadı ancak Redburn-Atlantic, işgücü ve bakım üzerindeki enflasyonist baskılar devam ederken, düşük ila orta tek haneli enflasyon öngörüyor. Ayrıca, dağıtım maliyetlerinin muhasebeleştirilmesindeki değişikliğin de maliyet baskılarına katkıda bulunması bekleniyor. Boeing MAX9’un yere indirilmesinin ilk çeyrek maliyetleri üzerinde yüzde üç puanlık bir etki yaratacağı tahmin ediliyor.

Analiz, yolculuk uzunluğunda planlanan %3’lük artışa rağmen, United Continental’in yakıt hariç ve yolculuk uzunluğuna göre normalleştirilmiş mevcut koltuk mili başına maliyetinin (CASM) 2024 yılında sektördeki en yüksek maliyet olacağı sonucuna varıyor. Bu rakamın iki olduğu tahmin ediliyor. havayolunun en yakın rakibinin yüzde puan üzerinde.

InvestingPro İçgörüleri

Redburn-Atlantic’in United Continental’in (NASDAQ:UAL) son notunu düşürmesinin ardından yatırımcılar şirketin mali durumunu ve piyasa konumunu yakından izliyor. YatırımPro Verilere göre United Continental’in piyasa değeri 14,11 milyar dolar olup bu da havayolu sektöründe değerli bir varlığa işaret ediyor. Şirketin mevcut F/K oranı 5,43 olup, bu da hisse senedinin bazı emsallerine göre daha düşük kazanç katlarında işlem gördüğünü gösteriyor. Bu durum United Continental’in düşük kâr katsayısıyla çalıştığını gösteriyor. InvestingPro’dan İpuçları birbiriyle uyumludur. Ayrıca United Continental’in on iki aylık geliri 2023’ün ilk çeyreği itibarıyla 53,72 milyar dolara ulaştı; bu, %19,49’luk önemli bir gelir artışını temsil ediyor ve bölümdeki aksaklıklara rağmen güçlü bir mali performans sergiliyor.

YatırımPro Kendisi aynı zamanda United Continental’in Passenger Airlines segmentinde lider bir oyuncu olduğunu ve bu segmentin artan uzun mesafeli arz ve Redburn-Atlantic tarafından belirtilen enflasyonist baskılar gibi zorluklara karşı bir miktar esneklik sağlayabileceğinin altını çiziyor. Şirketin son zamanlardaki gelir artışı rekabetçi konumunun bir kanıtı olabilir. Ancak altı analistin önümüzdeki döneme ilişkin kazançlarını aşağı yönlü revize ettiğini de dikkate almakta fayda var. YatırımPro, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını öngördüğünü ve bunun da yatırımcılara bir miktar iyimserlik sağlayabileceğini belirtiyor.

Daha kapsamlı bir analiz arayanlar için United Continental’in mali görünümüne ilişkin daha derin bilgiler sağlayan bir ek bulunmaktadır. YatırımPro İpuçları mevcut. İlgilenen okuyucular bu ipuçlarını ve daha ayrıntılı ölçümleri okuyabilir. YatırımProweb sitesini ziyaret ederek ve PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden yararlanabilirler.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-ihsangazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu