Ekonomi

Restoran Markaları Tim Hortons’un Güçlü Gelir Artışıyla Dördüncü Çeyrek Tahminlerini Aştı

Restaurant Brands International (QSR), dördüncü çeyrek için finansal analistler tarafından belirlenen gelir ve kazanç tahminlerini aştı.

Şirketin hisseleri piyasa öncesi işlem seanslarında hafif düşüş yaşadı.

Burger King’in sahibi olan şirket, dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) 0,74 dolar olan tahmin rakamının biraz üzerinde, 0,75 dolar olduğunu açıkladı. Firmanın bu çeyrekteki geliri 1,82 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam ortalama analist tahmini olan 1,8 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

QSR, tüm sistemlerdeki toplam satışlarının çeyrekte yaklaşık %10, 2023 yılının tamamında ise %12’nin üzerinde arttığını bildirdi.

Dördüncü çeyrekte mağaza satışlarında yaklaşık %6 oranında önemli bir artış yaşandı; Kanada’da Tim Hortons’ta %8’in, ABD’de Burger King’de ise %6’nın üzerinde önemli bir artış yaşandı.

Şirketin çevrimiçi satışları da önemli bir artış göstererek önceki yıla kıyasla %20’nin üzerinde bir artış göstererek 2023’te 14 milyar dolara ulaştı ve bu, şirketin tüm sistemlerdeki toplam satışlarının üçte birinden fazlasını temsil ediyor.

Ek olarak, birçok fast food zincirinin ana şirketi, 2023 yılında hissedarlara yaklaşık 1,5 milyar dolar getiri sağladığını bildirdi.

Restoran Markaları İcra Konseyi Lideri Josh Kobza, “Taahhüdümüz, müşterilerimizin deneyimlerini iyileştirmek, franchise alanlarımızın kârlılığını artırmak ve markalarımızın uzun vadeli büyümesi için akıllıca yatırım yapmaktır” dedi.

“2024, sağlam bir operasyonel performans temeli üzerinde başladı ve başarımızı sürdürmek için canla başla çalışan tüm ekiplerimize, franchise sahiplerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu