Haber

Yenişehir Belediyesi’nin yardım tırları bölgeye sevk edildi

Yenişehir Belediyesi’nin deprem bölgesindeki vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasında toplanan temel ihtiyaç maddelerini taşıyan tırlar bölgeye gönderildi. Yenişehir Belediyesi ilk etapta 4 tır ve 2 tır aracı hazırlayarak bölgeye gitti. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol teşkilatının hazırladığı 1 tır ve 1 tır aynı gün yola çıktı. Yenişehir Belediyesi de bölgeye seyyar mutfak gönderdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin afetten etkilenen vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi uyum merkezi olarak hazırlandı. Mersinliler bölgeye ulaştırılmak üzere Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne yardım malzemesi gönderirken, Yenişehir Belediyesi ekipleri ve gönüllüleri malzemeleri ayırıp paketleyerek araçlara yüklüyor.

Temel ihtiyaç malzemeleri bölgeye ulaştı

Ekmek, su, nevresim, battaniye, çorap, kışlık giysiler, uyku tulumu, bayan pedi, oyuncak, elektrikli ısıtıcı, bebek maması, çocuk bezi, yağmurluk, sabun, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, evcil hayvan yemi ve gıda maddeleri. Araçları taşıyan ilk araçlar, dün akşam Yenişehir Belediyesi tarafından bölgeye gönderildi. Yenişehir Belediyesi dün bölge vatandaşları için 50 bin şişe su ve 12 bin ekmeği bire bir araçlarla bölgeye ulaştırdı.

Yüzlerce istekli üs

Yenişehir Belediyesi’nin yardım kampanyasına yüzlerce gönüllü de takviye yapıyor. Eşyalar, imece prosedürü ile tasnif edilip paketlendikten sonra kamyonlara yükleniyor. Yenişehir Belediyesi, bölgeye yardım malzemesi taşıyan araçlar göndermeye devam edecek.

Oradaki kardeşlerimiz için seferber oluyoruz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dayanışmanın arttığına vurgu yaparak, “Kalbimiz, desteğimiz af bölgesindeki vatandaşlarımızla. Oradaki kardeşlerimiz için seferber olduk. Onlarca gönüllü vatandaşımız çalışmalarımıza destek veriyor. Duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. .Tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.Biz Yenişehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince bunu yapıyoruz.Doğru bir şekilde toplayıp bölgeye göndermeye çalışıyoruz.Bölgedeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Sadece Yenişehir’den değil, Türkiye’nin her yerinden insanlar oraya ulaşmak istiyor, düzenleme talep ediyorlar, biz de buradan onlara destek olmaya çalışıyoruz, depremden bölgemize gelen depremzedeler olacak. kalmaları için bir konteyner parkı veya yaşam alanı oluşturmak için çalışıyoruz.

Tabii Yenişehir halkına sesleniyorum, burada bir sıkıntı yaşıyoruz, bir tedirginliğimiz var, meskenlere giremiyoruz, psikoloji yavaş yavaş bozuluyor. Depremle uğraşan insanların sorunlarının çözümüne ilişkin bu dayanışmayı artırmamız gerekiyor. Bu yaraları birlikte sarmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Buradan Yenişehirli arkadaşlara sesleniyorum, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki depolarımıza ulaştığınızda arkadaşlarımızı toplayıp tırlara yükleyip bölgeye gönderiyoruz. Bu vesileyle bu dayanışmayı artıralım diyorum. Allah bizi böyle afetlerle mukayese etmesin diyorum.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

altindagajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu