Teknoloji

Apple, M3 işlemcili Mac mini’yi atlayacak mı?

Apple sızıntıları söz konusu olduğunda saygın bir geçmişe sahip olan Bloomberg’den Mark Gurman’ın bildirdiğine göre Apple, şimdiden sıradaki M4 işlemcileri üretmeye başladı ve Mac’lerini bu yılın ilerleyen dönemlerinde yenilemeye başlayacak. Bu yüzden Apple’ın M3 Mac serisinin artık neredeyse tamamlandığını ve M3 Mac mini’yi atlayarak daha iyi bir M4 Mac mini seçeneğine yöneleceği tahmin edilebilir.

Gurman, Cupertinolu devin iMac ve Mac Pro da dahil olmak üzere tüm Mac modellerini M4 çipiyle güncelleyebileceğine inanıyor. En son Power On haber bülteninde Gurman, “yeni M3 Mac’ler ve M4 modellerinin piyasaya sürülmesi arasında kısa bir zaman aralığı olduğu için Mac mini masaüstü bilgisayarların M3 neslini atlayacağını söylemek muhtemelen yanlış olmaz” diyor.

Ayrıca, M4 işlemcilerin yerleşik AI özelliklerine odaklandığı da biliniyor. macOS 15’in bazı yeni yapay zeka işlevleriyle beraber sunulacağı da söylendiği için, yapılacak güncellemelerin her zamankinden daha etkili olacağı söylenebilir.

Yine de Apple’ın Mac Studio ve Mac Pro’yu M3 çeşitleriyle güncellemeyi planlayıp planlamadığı şimdilik belirgin değil. Neyse ki, Apple’ın WWDC etkinliğine çok az bir zaman kaldığı için, şirketin planlarını öğrenmek için uzun bir süre beklememiz gerekmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu