Haber

Kanada Başbakanı Trudeau, İsrail’in yargı reformlarından endişeli

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “İsrail hükümetinin uygulamaya karar verdiği yargı reformları konusunda çok endişeliyiz” dedi. terimini kullandı.

National Post gazetesinin haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin tartışmalı “yargı reformu” ülkede protestolara neden olmaya devam ederken, Trudeau konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ontario eyaletinde gazetecilere konuşan Trudeau, “İsrail hükümetinin uygulamaya karar verdiği yargı reformları konusunda çok endişeliyiz” dedi. görüşünü paylaştı.

Trudeau, reformların halkın desteği ve rızasıyla yapılması gerektiğini kaydetti.

Süregelen şiddetin bölge halkını olumsuz etkilediğini belirten Trudeau, halkın tansiyonun düşürülmesini ve barışı talep ettiğini belirtti.

Trudeau, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi yerleşimlerini genişletmesiyle ilgili olarak, “Kanada’nın bu yerleşimlerin ve yerleşim sürecinin yasa dışı olduğu konusundaki duruşu uzun süredir aynı. Bu duruma karşı çıkmamız gerekiyor” dedi. söz konusu.???????

Trudeau, İsrailli mevkidaşı Netanyahu’yu şu anda ülkesine davet etmeyi planlamadığını da sözlerine ekledi.

Tartışmalı yargı düzenlemesi

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin’in 5 Ocak’ta açıkladığı “yargı reformu”, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerinin kaldırılması ve yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikleri içeriyor.

Başbakan Netanyahu, ülke genelinde artan kitlesel protesto ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini 27 Mart’ta ertelediğini ancak 2023-2024 bütçesinin Meclis’ten geçmesinin ardından yargı yönetmeliğini tekrar gündeme getireceklerini açıklamıştı. Mayısın sonu.

İktidar, muhalefetle müzakerelerin bloke edilmesinin ardından yargı düzenlemesi kapsamında yeniden düğmeye basmıştı.

Hükümet karşıtı protesto hareketi, hükümetin bu adımına karşı ülke genelindeki protestoları ve sivil itaatsizlik eylemlerini de artırdı.

menemen-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu