Ekonomi

VinFast ABD’de 12 yeni otomobil bayisiyle anlaşma imzaladı, hisseler yükseldi

VinFast Auto (Nasdaq: VFS) hisseleri, otomobil üreticisinin Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 ek otomobil bayisiyle sözleşme imzalama sürecini tamamladığını duyurmasının ardından Çarşamba günü piyasa açılmadan önceki işlem seansında %5 oranında artış gösterdi.

Bu ay içinde faaliyete geçmesi planlanan bu yeni bayilikler, Kuzey Carolina, New York, Teksas, Florida, Kansas, Connecticut ve Kentucky olmak üzere yedi eyaleti kapsayan VinFast’ın ABD’deki toplam bayi sayısını 18’e çıkaracak.

Şu anda VinFast’ın Kaliforniya’da 15 perakende satış noktası ve araç bakım merkezi bulunuyor. 2023’ün son çeyreğinde şirket, iş yaklaşımında doğrudan tüketicilere otomobil satmaktan daha az sermaye kullanan daha esnek bir hibrit model benimsemeye doğru bir değişiklik yaptığını duyurdu. Bu değişiklik, Amerika Birleşik Devletleri içinde ve küresel ölçekte bayilik ağını büyütme stratejisinin bir parçasıdır.

VinFast’ın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı David Duncan, “VinFast, en iyi Amerikan bayilerinin yerleşik ağını, sektör bilgisini ve uzmanlığını kullanarak, müşterilere yüksek kaliteli ve rekabetçi fiyatlı elektrikli araçlar ve satış sonrası hizmet için olağanüstü politikalar sunmayı amaçlıyor” dedi.

“Bu hamle VinFast’in Amerika pazarındaki önemli büyümesi için güçlü bir temel oluşturuyor” diye devam etti.

Yeni kurulan bayilikler başlangıçta VF 8 elektrikli araç modelini sunacak ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilgili pazar tanıtımlarının ardından VF 9 ve VF 7 modellerini de tekliflerine eklemeyi planlıyorlar.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve daha sonra bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

erzin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu